Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Nederlander (67) wil met 17-jarige internetliefde Kristina trouwen, maar wordt voor 1,7 miljoen opgelicht

Een tragisch verhaal ontvouwde zich in de uitgestrekte Kempen, waar een 67-jarige man in een periode van diepe eenzaamheid zijn hart verloor aan ‘Kristina’, een 17-jarig meisje die hij via het wereldwijde web had leren kennen. Wat begon als een sprankje hoop en verlangen naar liefde zou echter uitmonden in een onvoorstelbare nachtmerrie die zijn hele leven op zijn kop zette. Deze eenzame ziel had jarenlang tevergeefs gezocht naar een metgezel, een zielsverwant om de leegte in zijn bestaan te vullen.

Badoo

Op een dag, terwijl hij door het schilderachtige centrum van Kampen dwaalde, trok een bruisend promotieteam van de datingsite Badoo zijn aandacht. De man zag dit als een mogelijkheid om zijn zoektocht naar liefde eindelijk te bekronen en aarzelde niet om zich aan te melden. Het duurde niet lang voordat hij in contact kwam met ‘Kristina30’. Achteraf bleek ze de jeugdige leeftijd van 17-jarige leeftijd te hebben. Ondanks zijn leeftijd en de haast onwerkelijke kloof in generaties, bracht de man en ‘Kristina’ meer tijd samen door. Hij ging zelfs zo ver dat hij haar familie ontmoette, die echter buitengewoon veeleisend bleken te zijn. Ze vertelden hem dat hij kon trouwen met ‘Kristina’, maar daarvoor moest hij haar eerst ‘vrijkopen’ van haar pooier. Dit vereiste het huren van huizen, een glanzende Mercedes, en zelfs Rolex-horloges voor de bruiloft. De man ging samen met ‘Kristina’ en haar familie op een odyssee door heel Europa, waarbij de familie hun schaduw was en overal meeging.

trouwen

Dieptepunt

Het dieptepunt van dit macabere avontuur kwam in Parijs, waar de 67-jarige man in een Louis Vuitton-winkel werd omsingeld door zeven familieleden van ‘Kristina’. Ze dreigden hem achter te laten of zelfs lichamelijk letsel toe te brengen. Pas op dat moment besefte hij dat hij was bedrogen, terwijl hij al talloze keren grote sommen geld had moeten pinnen, dure kleding had moeten kopen en allerlei andere financiële offers had moeten brengen. Bij elke afspraak moest er een familielid aanwezig zijn, waardoor zijn persoonlijke vrijheid verder werd beperkt. Uiteindelijk verloor de man maar liefst 1,7 miljoen euro aan deze listige oplichters. En dan, als de klap op de vuurpijl, werd de man geconfronteerd met de strafzaak tegen de zeven mannen en vrouwen, variërend in leeftijd van 21 tot 47 jaar, die beschuldigd werden van het uitbuiten en bedriegen van hem. Het merendeel van hen maakte deel uit van dezelfde familie. De echte ‘Kristina’ bleek wel te bestaan, maar was de vriendin van de jongste verdachte uit Utrecht. Zij werd niet vervolgd, aangezien haar familie namens haar communiceerde en haar instructies gaf over hoe ze zich moest gedragen wanneer ze alleen was met haar ‘aanstaande man’.

In tranen

In de rechtszaal brak de eenzame man uit Kampen in tranen uit. Hij was slechts op zoek geweest naar liefde, en dit verraad had hem dieper in de duisternis geduwd. Hij deelde zijn hartverscheurende verhaal, waarbij hij onthulde dat hij in rouw was toen hij Kristina ontmoette, aangezien zijn vader net was overleden. Hij beweerde dat hij niets wist van de verraderlijke wereld van online daten en dat hij zich meteen aangetrokken voelde tot Kristina, die hem snel omarmde en sprak over trouwen. Voor het eerst in lange tijd zag hij een lichtpuntje in zijn leven, maar het bleek een onbarmhartige val te zijn waarin zijn ouders’ hard verdiende fortuin werd verkwist.

Juridische procedures

Nu, in zijn afzondering en angst, vreest de man dat deze bedriegers hem opnieuw zullen vinden en hem nog meer leed zullen berokkenen. Ondertussen blijven de verdachten, waarvan sommigen eerder werden veroordeeld voor het oplichten van een doof en slechtziend persoon, volhouden dat de man uit Kampen liegt en beweren zij zelf het ‘slachtoffer’ te zijn van onrechtvaardigheid. Deze schrijnende zaak heeft de rechtszaak een diepgaande complexiteit gegeven. Vijf dagen zijn uitgetrokken voor de juridische procedures, waarbij vandaag de strafeisen zullen worden gehoord en donderdag en maandag de verdediging hun zaak kunnen presenteren.

Check ook: Koppel met 19 jaar leeftijdsverschil mikpunt van kritiek: ‘Is dat je vader?’

Bron: trendnieuws.nl

Beeld: Pexels & Twitter

You May Also Like