Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Databureau geeft Oranje gigantisch kanspercentage om door te gaan naar volgende ronde

Databureau geeft Oranje enorme kans om EK te winnen: Alleen Spanje en Duitsland meer kans
Beeld: Youtube NOS

De sfeer rond het Nederlands voetbal team is uiterst optimistisch, met een bijna gegarandeerde doorgang naar de volgende ronde van het EK voetbal. Dankzij een krachtige analyse van Nielsen’s Gracenote ziet het er goed uit voor Oranje met een indrukwekkende 96% kans op voortzetting na de groepsfase. Hun recente zege op Polen heeft hen in een sterke positie gebracht voor een succesvol toernooi.

Bepalend moment voor Nederland

De recente wedstrijd tegen Polen eindigde in een 2-1 overwinning voor Nederland. Kort na zijn entree in het spel zorgde Wout Weghorst direct voor een beslissend doelpunt, met een cruciale assist van Nathan Aké. Dit moment versterkte de hoop op een succesvol toernooi, maar ook het zelfvertrouwen van het team. Naast de teams die op basis van hun pouleranking automatisch doorstromen, krijgen ook enkele van de beste derde teams een kans om verder te gaan in het toernooi. Voor Nederland lijkt de kans om de knock-outfase te bereiken bijna een zekerheid.

Nederland bijna zeker van achtste finales EK voetbal: 96% kans!
Beeld: YouTube Onsoranje

Achtste finales EK voetbal

Met een waarschijnlijkheid van 14% zou Tsjechië de volgende tegenstander kunnen zijn, wat een spannende rematch zou betekenen na hun eerdere confrontatie in het vorige EK. Ook staat Nederland mogelijk tegenover Oekraïne, met een kans van 12% dat deze teams elkaar zullen treffen, wat ongetwijfeld een boeiend duel zou opleveren.

De uitdaging met Frankrijk

De volgende grote test voor Nederland is de wedstrijd tegen Frankrijk, de voormalige WK-finalist, die zal plaatsvinden in Leipzig. Deze wedstrijd zal niet alleen spannend zijn, maar ook cruciaal voor de positie binnen de groep. Een overwinning op Frankrijk zou een belangrijke boost zijn voor het team en hen in een uitstekende positie brengen voor de rest van het toernooi.

Vooruitzichten voor Oranje

Met zo’n sterke start en bemoedigende statistieken heeft Nederland alle reden om met vertrouwen naar de toekomst te kijken. De grote vraag blijft echter hoe ver ze dit keer kunnen reiken binnen het toernooi. Wat denk jij, heeft Oranje wat nodig is om ver in het toernooi te komen?

Check ook:

You May Also Like