Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Deze bizarre vuurpijl van 15 inch ga je niet bij je vuurwerkwinkel op de hoek kunnen krijgen

Musthave: prachtig Reuzenvuurwerk van 15 Inch!
Beeld: TikTok riakeoeur

De overgang van 2023 naar 2024 staat bekend als een van de grootste vieringen van het jaar, maar dit keer kan het anders zijn dan voorheen. In veel delen van Nederland is het afsteken van vuurwerk tijdens oud en nieuw niet meer toegestaan. Dit betekent dat mensen op zoek zijn naar alternatieve manieren om het nieuwe jaar te verwelkomen met een knal. Maar check deze prachtig reuzenvuurwerk van 15 inch!

Vuurwerk verbod

De regelgeving rond vuurwerkgebruik is in de afgelopen jaren strenger geworden vanwege zorgen over veiligheid en milieubelasting. Veel gemeenten hebben lokale verboden op vuurwerk ingesteld en het afsteken ervan is niet meer toegestaan in veel gebieden. Deze veranderingen zijn bedoeld om ongelukken en overlast te voorkomen. Als je op de hoogte wilt blijven van de actuele regels omtrent vuurwerkgebruik in Nederland, kun je de officiële website van de Rijksoverheid raadplegen. Hier vind je gedetailleerde informatie over wat wel en niet is toegestaan met betrekking tot vuurwerk, evenals de redenen achter deze regels. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de geldende voorschriften om een veilige en verantwoorde jaarwisseling te kunnen vieren.

Musthave: prachtig Reuzenvuurwerk van 15 Inch!
Beeld: TikTok riakeoeur
Musthave: prachtig Reuzenvuurwerk van 15 Inch!
Beeld: TikTok riakeoeur

Illegale verkoop

Met de naderende jaarwisseling is de kans groot dat veel mensen beseffen dat ze bij hen in de buurt geen vuurwerk mogen afsteken. Ondanks dit verbod lijken velen van plan te zijn om toch vuurwerk te bemachtigen, of het nu door aankopen in eigen land gaat of door een ritje naar Duitsland te maken, waar supermarkten als Lidl en Aldi vuurwerk aanbieden dat in Nederland niet verkocht mag worden. Een van de opvallende items op de lijst is reuzenvuurwerk van 15 inch, hoewel we niet zeker weten of deze in de schappen van Duitse supermarkten te vinden is. Wat wel zeker is, is dat dit type vuurwerk visueel spectaculair is. Voor degenen die van plan zijn om zulke vuurwerkbollen aan te schaffen, is het van essentieel belang om dit op een veilige manier te doen. Het is niet raadzaam om dit vuurwerk gewoon op de grond te leggen en aan te steken, omdat dit gevaarlijke situaties kan opleveren. Veiligheid moet altijd voorop staan bij het afsteken van vuurwerk.

@riakeoeur Reuzenvuurwerk van 15 inch 🔥#riakeo #vuurwerk #foryou ♬ origineel geluid – Riakeoeur

Check ook:

You May Also Like