Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Moeder maakt Disney pruiken voor kankerpatientjes

1572250_0

Holly Christensen, een voormalig verpleegster voor kinderen met kanker kon het verdriet van meisjes die hun haar kwijt raken door chemotherapie niet meer aanzien. Daarom is ze hard aan de slag gegaan voor haar patiëntjes. Voor meisjes die hun haar kwijtraken door hun behandeling heeft ze nu ‘The Magic Yarn Project’ opgezet. Dit project maakt Disneypruiken zodat de pijnlijke weg die ze belopen door hun ziekte, wat minder naar wordt.

Na het maken van de eerste pruik, zette Holly ‘The Magic Yarn Project’ op samen met haar vriend Bree Hitchcock. Het project is zo groot geworden, dat er al duizenden Disneypruiken zijn gemaakt voor kinderen in Alaska. Het idee begon allemaal in 2014. Holly laat weten op de website van haar initiatief: ‘In 2014 werd de dochter van een vriend van gediagnostiseerd met kanker. Ze zou voorlopig voor een tijd in het ziekenhuis verblijven. En ik bedacht wat ik voor haar kon betekenen. Ik vond dat er wat magie in haar leven moest komen zodat de zware dagen voor haar wat dragelijker werd. Ik wist hoe moeilijk het voor haar was om haar blonde lokken kwijt te raken door de chemotherapie en daarom had ik voor haar een Rapunzelpruik gemaakt. Ze was zo blij dat ik ook voor andere meisjes dit ging maken’

Holly is erg betrokken met haar patiënten. Op de website van The Magic Yarn Project schreef Holly’: Ik heb vaak meegemaakt dat kinderen bang zijn voor hun ziekte en de pijn. Als verpleegster, vriend en familielid houd ik altijd mijn patiënten dicht bij mijn hart’.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like