Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Michelin-sterrenchef geeft gezondheidswaarschuwing voor één specifiek McDonald’s product

Michelin-sterrenchef geeft gezondheidswaarschuwing voor één specifiek McDonald's product
Beeld: Instagram & Unsplash

Het eten van McDonald’s is erg lekker, maar een Michelin-sterrenchef heeft laten weten dat een populair item dat af en toe weer op het menu verschijnt ‘met een gezondheidswaarschuwing zou moeten komen. Het is fastfood en geen gezondheidsvoedsel, dus je moet weten dat McDonald’s meer bedoeld is als een traktatie en niet als onderdeel van een gezondheidsrage, maar de chef-kok vond het toch de moeite waard om alarm te slaan.

Gezondheidswaarschuwing

Michelin-ster chef-kok Curtis Stone uit Australië zei dat één menu-item in het bijzonder een beetje verontrustend was, dus wees blij dat het momenteel niet op het menu staat in het Verenigd Koninkrijk. Hij vertelde Fox dat de burger waar hij zich het meest zorgen over maakte de gigantische Double Big Mac was, wat zoals de naam al doet vermoeden een Big Mac is met twee keer zoveel vlees erin. De Australische chef-kok was niet per se tegen het idee om af en toe een Maccies te eten, alleen dat het eten van een burger met vier hamburgers misschien een beetje veel was.

Michelin-sterrenchef geeft gezondheidswaarschuwing voor één specifiek McDonald's product
Beeld: McDonald’s

Hij zei: “Je kunt af en toe fastfood eten. Dat moet je natuurlijk zelf weten. Ik zou er alleen voorzichtig mee zijn. “Sommige van deze bedrijven serveren dingen die gewoon belachelijk zijn en gekke calorieën bevatten en ik weet gewoon niet of we dat regelmatig moeten doen. “Je moet ervoor zorgen dat je alles in balans houdt. Ik denk dat regelmatig eten gedurende de dag belangrijk is. “Ik weet dat er veel gepraat wordt over vasten en dat is oké, dat is één manier om het te doen, maar ik denk dat je eigenlijk een paar keer bij jezelf te rade moet gaan, zodat je nooit super uitgehongerd raakt omdat je dan zo’n gigantische uitputtingsslag maakt.

Impact

“En eet wat uit de grond komt, niet wat uit pakjes komt.” De Double Big Mac kwam voor het laatst terug naar het Verenigd Koninkrijk in maart, maar zoals McDonald’s fans zullen weten zijn deze dingen hier voor een goede tijd en niet voor een lange tijd. Mensen zullen hem graag eten, maar het is goed om de waarschuwing van de Michelin-sterchef in gedachten te houden over het naar binnen schrokken van wat in wezen een dubbeldekker Big Mac is en te begrijpen welke impact het kan hebben op je gezondheid.

Wat betreft wat er nu op het menu staat: als je op zoek bent naar hamburgers, dan is de Chicken Big Mac momenteel in de aanbieding. Het is eigenlijk een Big Mac waarbij de rundvlees pasteitjes zijn vervangen door gigantische kipnuggets.

Gezondheidswaarschuwing
Beeld: Unsplash

Check ook:

Neem een kijkje in de grootste McDonald’s ter wereld: ‘McPizza?!’