Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Meisje d’r account wordt van Facebook verwijderd vanwege de naam Isis

imagee

In het kader van de gebeurtenissen van afgelopen week verscheen er vanuit Facebook wel erg opmerkelijk nieuws.  Facebook wil namelijk na de aanslagen in Parijs geen enkel risico meer nemen en dus zijn ze een heksenjacht gestart naar alle profielen met de naam Isis. Ongeacht of je bent vernoemd naar de Egyptische godin van de gezond- en wijsheid of dat je iets met de terroristische organisatie te maken hebt.

Dit overkwam ook de 22-jarige Isis Anchalee, een studente technisch ingenieur en bedenker van de #ILookLikeAnEngineer campagne. Toen zei op 17 november wilde inloggen op Facebook, kwam ze tot de ontdekking dat haar account was geblokkeerd vanwege veiligheidsredenen. Met het bericht dat ze ervan werd verdacht dat ze deel uitmaakt van een terroristische organisatie. Na dit merkwaardige bericht besloot Isis Facebook te benaderen via Twitter.

Ze stuurde: ‘@Facebook waarom zouden jullie mijn persoonlijke account willen uitschakelen? Mijn echte naam is Isis Anchalee’. En zelfs nadat Isis een screenshot van haar paspoort naar Facebook had gestuurd, werd haar account niet gedeblokkeerd. Vervolgens overstroomde Twitter met soortgelijke berichten van allerlei verschillende mensen vanuit de hele wereld. Facebook besloot na veel heisa haar account weer te activeren.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like