Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

‘Meest verontrustende website op internet’ kan elke foto vinden die van jou bestaat

meest verotrustende website
Beeld: Pexels

Het is geen twijfel dat de wereld van de technologie zich naar buitengewone hoogten ontwikkelt, waarbij zeker kunstmatige intelligentie betrokken is. Een site voor het zoeken naar afbeeldingen die AI gebruikt, word nu bestempeld als ‘de meest verontrustende AI-website op internet’, en het is een plaats genaamd PimEyes.

Uw afbeeldingen op het internet

Het uitgangspunt is dat u de site een foto van uzelf geeft en dat deze op internet zoekt naar eventuele andere foto’s van u die online staan, zodat u in theorie alle plaatsen op internet kunt zien waar afbeeldingen van u staan. Sommigen denken dat het een geweldig hulpmiddel zou kunnen zijn om het gebruik van je eigen afbeelding op internet te controleren, terwijl anderen zeiden dat het ‘de droom van elke stalker’ zou zijn.

Ongelooflijk snel

Afgaand op de resultaten van een snelle test van de site, uitgevoerd door ondergetekende, is het misschien beter om uw dubbelgangers te vinden dan om elke foto van u op internet op te sporen, maar het is ongelooflijk snel. Iemand zei: Met behulp van hun gratis service en een foto van mezelf, haastig gemaakt met de webcam van mijn werkcomputer, hoestte de site acht afbeeldingen op. De eerste twee waren foto’s van mij, hoewel de overige zes afbeeldingen waren van andere mensen die een aantal soortgelijke gelaatstrekken deelden, vooral de wenkbrauwen en de baard.

Diepgaander

Tegen betaling zou de website veel diepgaander kunnen zoeken en ook links kunnen bieden naar elke plek waar de foto’s verschenen, wat sommige mensen als een nuttig hulpmiddel verwelkomden. PimEyes staat mensen toe zich af te melden voor weergave in de zoekopdrachten van mensen, maar ze willen een scan van je identiteitsbewijs of paspoort om te verifiëren dat jij het bent die dit doet.

Check ook: AI VOORSPELT HOE ELK LAND ER IN HET JAAR 5000 UIT ZAL ZIEN

Bron: Unilad

Beeld: Pexels

You May Also Like