Een man wil de prehistorische mammoet tot leven wekken die 4000 jaar geleden voor het laatst op de aarde rondliep. Waarschijnlijk konden de mammoeten het klimaat op de warmer wordende aarde niet aan door al hun beharing of door hun haast zeker super dikke lederachtige huid. Maar misschien zijn ze wel uitgemoord door mensen, alhoewel dat sterk lijkt in een tijd waar mensen geen wapens hadden zoals wij die nu hebben.
Onderzoek naar uitgestorven dieren
Benn Lam, de oprichter van Collosal Biosciences, een biotechnische onderneming die onderzoek doet naar uitgestorven dieren, wil Aziatische olifanten gaan gebruiken als plaatsvervangende mammoet foetussen die gerecreëerd zullen worden. Adam Lamm is er zeker van dat het team goed op weg is dat de mammoet tot leven wekken, al aan het eind van 2028 een feit zal zijn!
Liam wil de mammoet tot leven wekken
Wanneer de mammoet tot leven wekken geschiedenis is geworden, wil hij er daarna hele kudden van gaan maken. Hij wil genetisch diverse dieren hebben die met elkaar kunnen paren zodat je geen gelijksoortige dieren krijgt. Hij wil de dieren gewoon in het wild laten bestaan met voldoende genetische diversiteit in hun lichaam zodat ze zonder de hulp van mensen kunnen voortbestaan in het wild. De mythe dat de mammoeten niet in de huidige hitte zouden kunnen leven, weerspreekt Liam. Hij zegt dat de mammoeten zich destijds ook verplaatsten naar zeer warme plaatsen.
De Dodo en de Tasmaanse Tijger
Het team van Adam Liam bestaat uit 145 wetenschappers waarvan 17 specifiek werken aan kunstmatige baarmoeders om uitgestorven dieren terug te kunnen brengen. Wanneer de mammoeten terug zijn gebracht op aarde, wil Liam de Dodo en de Tasmaanse tijger weer tot leven ‘wekken.’
De mens heeft vele dieren laten uitsterven
Nadat de mammoet tot leven wekken is gelukt, wil Liam de Dodo en de Tasmaanse tijger weer op de aarde terugbrengen. Hij vindt dat we de morele plicht hebben om verschillende soorten weer tot leven te brengen, omdat de mens hen in de meeste gevallen heeft laten uitsterven. Daarom moeten we de technologie ter beschikking stellen van het tot leven brengen van uitgestorven soorten en het uitsterven daarmee stoppen, vindt Liam.
Grote Verliezers
Als we niets doen zullen we de grote verliezers zijn. Het is voorzegt dat we vijftig procent van alle diversiteit kwijt zullen zijn tussen nu en 2050 en dat is afgrijselijk. De mammoet tot leven wekken moet het voorbeeld worden van andere uitgestorven dieren die tot leven zullen worden gewekt in de komende jaren.
Collossial Foundation
Eerder deze week heeft Colossal Biosciences de launch aangekondigd van de Collossial Foundation die zich zonder winstoogmerk zal focussen op het behouden van leven en het herstellen van ecosystemen waar er voor bepaalde species uitsterving dreigt.
Check ook:
Bedrijf wil uitgestorven dieren herleven met Jurassic Park-technologie (sgxl.nl)