Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man verliest al zijn oven verstopte spaargeld omdat zijn vriendin koekjes ging bakken

spaargeld in de oven
Beeld: Pexels

Wat doe je als je contant geld veilig wilt opbergen? De meeste mensen kiezen voor een kluis, een schoenendoos of misschien een oude sok. Maar deze Nederlandse man besloot zijn spaargeld in de oven te verstoppen. Ja, je leest het goed, de oven! Hij vergat alleen zijn vriendin hierover in te lichten. Met rampzalige gevolgen.

Het slimme verstopplekje… of toch niet?

Onze hoofdpersoon dacht slim te zijn door zijn spaargeld in de oven te verstoppen. Maar toen zijn vriendin besloot koekjes te bakken, ging het goed mis. Duizenden euro’s werden deels verbrand. Toen hij de verbrande biljetten wilde omwisselen bij de bank, werd hij geweigerd. Normaal gesproken vervangt de bank beschadigd geld, tenzij er twijfels zijn over de oorzaak van de schade. De bank concludeerde dat de biljetten niet zoals beschreven waren beschadigd, omdat ze na vijftien minuten in zo een hitte volledig verkoold hadden moeten zijn.

spaargeld in de oven
Beeld: Pexels ArtHouse studio

Naar de Raad van State

De man besloot zijn zaak aan te vechten bij de Raad van State in de hoop zijn geld terug te krijgen. Verschillende onderzoeken ondersteunden de twijfels van de bank. Toch blijft de man, samen met zijn advocaat Patrick Körver, volhouden dat er geen opzet in het spel was. Spaargeld in de oven verstoppen en het daarna laten verbranden door koekjes te bakken was volgens hen gewoon een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Binnen zes weken zal de Raad van State uitspraak doen. Zal de man zijn geld terugkrijgen of blijft hij met een stel verkoolde biljetten achter? De spanning stijgt, en de uitkomst is nog onzeker.

Een lekkere les?

Dit bizarre verhaal benadrukt het belang van communicatie in een huishouden. Wie had gedacht dat spaargeld in de oven verstoppen en het daarna verbranden door koekjes bakken tot een rechtszaak zou leiden? Of de man nu zijn geld terugkrijgt of niet, één ding is zeker: de oven is officieel geen veilige plek om je spaargeld te bewaren. Wat denk jij? Was dit pure pech of zit er meer achter?

Spaargeld in de oven verstoppen blijkt dus niet de beste keuze te zijn. Leer van dit verhaal en kies een betere plek voor je waardevolle bezittingen!

Spaar jij?

Check ook:

You May Also Like