Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Man slaat tennisballen met wiet over gevangenismuur

weed

Het is geen pretje om achter de trailies te zitten. Het grootste gedeeldte van de dag zit je in dat kleine hok met weinig uitzicht op voorlopige vrijheid. En dat doet wat met de mens, je gaat je vervelen, manieren bedenken om te ontsnappen en manieren bedenken om dingen binnen te krijgen. Ookal levert gevangenistijd je weinig goeds op, één ding is zeker: van de gevangenis word je creatief. Zo bedacht een ex-gedetineerde uit Groningen dat het een goed idee zou zijn om tennisballen met drugs over de gevangenis muur te slaan.

De tennisfanaat verklaarde dat hij een telefoontje had gekregen uit de gevangenis en dat een kennis hem had gevraagd of hij wat softdrugs naar binnen wilde smokkelen. De Groninger had zelf zijn celstraf al uitgezeten in Veenhuizen en dacht dat het geen kwaad kon om een aantal tennisballen met wiet over de muur heen te slaan. Het plan was dat hij op het afgesproken tijdstip de tennisballen op de binnenplaats zou serveren. Daar stond de vriend van hem te wachten om de tennisballen op te vangen. Helaas had de tennisfanaat een niet al te beste forehand en kwamen de ballen niet op de luchtplaats terecht, maar op een grasveld waar gedetineerden helemaal niet bij konden komen.

De gevangenis bewakers kregen in de gaten dat er iemand tennisballen over de gevangenis muren probeerde te slaan en sloegen alarm. De Groninger had op dat moment zo’n 20 gram wiet in tennisballen over de muur geslagen. Niet een hele slimme actie als je bedenkt dat de man nog in zijn proeftijd zat vanwege een eerdere veroordeling. Toen hij werd opgepakt verklaarde hij “Ik zag de ernst van de situatie niet in”. Vandaag verscheen de tennisfanaat voor de rechter en werd hij veroordeeld tot vijftig uur werkstraf. Misschien is het een idee om de lucky loser als ballenjongen in te zetten bij de plaatselijke tennisvereniging, dan ziet hij nog eens hoe de echte pros een balletje slaan.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like