Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Man opgepakt voor het smokkelen van middelen, blijkt as van overleden vriend

ashes

Stel je voor, een goede vriend van je is ernstig ziek en je weet maar al te goed dat de dagen voor hem geteld zijn. Daarom brengen jullie veel tijd met elkaar door. Vlak voordat hij het loodje legt roept hij je nog één keer naast zijn sterfbed en vraagt je of er misschien nog één ding is dat je voor hem kan doen. Natuurlijk zeg je ja, daar zijn jullie tenslotte vrienden voor! Hij vraagt je of jij na zijn dood misschien zijn as wil uitstrooien op een plek waar jullie beiden helemaal verliefd op zijn: ‘Canada!’

Zo loyaal als je bent, boek je een korte tijd na zijn overlijden een ticket naar het land waar hij uitgestrooid wil worden. Met de urn onder je arm paradeer je over de luchthaven en passeer je nonchalant de douane, terwijl je moeiteloos je oude vriend door de x-ray duwt. Na een onbewogen vlucht kom je dan eindelijk aan op de plaats van bestemming. Het ophalen van je bagage verloopt wat minder soepel en terwijl je niets vermoedend staat te wachten op je bagage word je plotseling overmeesterd door twee douaniers. Wat blijkt? Je bent aangehouden omdat er tussen de as van je vriend sporen zijn aangetroffen van verboden middelen.

Het overkwam Russell Laight. Op 2 maart vloog de Brit vanuit Groot-Brittannië naar de Canadese plaats Nova Scotia, met de missie om de as van zijn overleden maat Simon Darby uit te strooien. Nadat hij landde op Newfoundland kwam zijn bagage maar niet door de douane. En toen werd hij opeens in zijn kraag werd gegrepen door de douane en van het ene op het andere moment stond hij met zijn neus tegen de muur en zijn handen op z’n rug. Nietsvermoedend werd Russell verteld dat hij was aangehouden vanwege het smokkelen van de drug ketamine en dat hij in hechtenis werd genomen.

De Brit werd direct overgeplaatst waarna hij vijf dagen in gevangenis moest door brengen. “Ik werd behandeld als een crimineel en al mijn rechten werden me ontnomen. Het was een shock om eerlijk te zijn”, vertelde Russell. Na verschillende onderzoeken bleek dat er een fout was gemaakt en dat de as van de man toch geen drugsresten zou bevatten. Hierna mocht Laight weer gaan. De resten van zijn overleden vriend heeft hij tot op de dag van vandaag nog niet terug. De Brit is diep teleurgesteld en eist een verklaring. “Ik wil heel graag weten waar de as is en ik zou deze graag zo snel mogelijk terugkrijgen. Dan kan ik eindelijk doen wat mijn vriend Simon wilde dat ik zou doen: hem hier uitstrooien.” Zo zie je maar weer, een goede daad blijft nooit ongestraft. Laten we hopen dat het misverstand geen stof heeft doen opwaaien bij echte smokkelaars.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like