Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man onthult het ene woord dat iedereen zou moeten zeggen om beter uit te zien op foto’s

Beeld: TikTok rjthemagician/Pexels Lola Russian

Als je ooit een professionele foto hebt laten maken, heb je vast wel eens ‘cheese’ moeten zeggen. Dit eenvoudige woord tovert een glimlach op je gezicht, om er beter uit te zien op foto’s. Wallace van Wallace and Gromit houdt ook van kaas, en Nick Park koos ‘Wensleydale’ als zijn favoriet. Grappig genoeg heeft hij daarmee deze kaas per ongeluk van de ondergang gered.

Beter uit zien op foto’s

Maar goed, genoeg over ‘kaas’, want volgens iemand op internet is dat niet het woord dat je moet zeggen als iemand een foto van je wil maken. De man, die RJ heet, ging naar TikTok en beweerde dat je in plaats daarvan ‘yeah’ moet zeggen. Om zijn punt kracht bij te zetten liet hij foto’s zien van zichzelf toen hij nog ‘cheese’ zei en vervolgens een recentere foto waarop hij ‘yeah’ zei. Je kunt zien dat op de tweede foto RJ’s lach er een stuk natuurlijker en minder geforceerd uitziet dan op de eerdere foto. Hij legt uit: “Het verschil is een veel natuurlijker gezicht, het is ook een beetje actie in tegenstelling tot onhandig wachten. “Je hoeft niet conventioneel aantrekkelijk te zijn of rechte tanden te hebben om een mooie glimlach te hebben, laat je niet voor de gek houden. Je glimlach ben je gewoon zelf.”

Hij eindigt de clip door zijn volgers te vertellen dat ze er ‘verstandig gebruik van moeten maken’, want ‘het is geweldig’. Maar als je deze truc uitprobeert en je bent nog steeds niet tevreden met hoe je foto’s eruit zien, dan kan het zijn omdat we niet echt weten hoe we er eigenlijk uitzien. Ja, volgens een expert kunnen onze foto’s er niet helemaal goed uitzien, omdat we niet echt weten hoe we eruit zien. Eigenlijk ben je vooral gewend om jezelf in de spiegel te zien – een ‘omgekeerde’ versie van je gezicht.

Beter uit zien op foto's
Beeld: TikTok

Niet hetzelfde

Volgens expert Nicholas Epley, hoogleraar gedragswetenschappen aan de University of Chicago Booth School of Business, denk je waarschijnlijk dat je er beter uitziet dan je in werkelijkheid bent. In een gesprek met The Atlantic in 2014 zei Epley: “Het interessante is dat mensen niet echt weten hoe ze eruit zien. “Het beeld dat je van jezelf hebt in je hoofd is niet helemaal hetzelfde als wat er werkelijk bestaat.”

Epley is co-auteur van een onderzoek uit 2008 waarin werd onderzocht hoe mensen zichzelf waarnemen en waarin werd vastgesteld ‘dat mensen hun eigen gezichten als fysiek aantrekkelijker herkennen dan ze in werkelijkheid zijn’. Maar voordat je al te veel in paniek raakt, voegt Epley eraan toe: “Ze zitten er niet helemaal naast, je denkt niet dat je Brad Pitt bent.

https://www.youtube.com/results?search_query=Man+says+there%27s+one+word+everyone+should+say+that+will+make+them+look+better+in+photos

Check ook:

16 rare foto’s die al scrollend vreemder en vreemder worden!

You May Also Like