Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Man krijgt tattoomachine als prothese

tattoo

Als tatoeëerder is het belangrijk dat je een vaste hand hebt. Ondanks dat de Franse tattoo-artiest JC Sheitan Tenet zijn rechterhand mist, is dit voor hem geen enkel probleem. Hij liet namelijk een prothese maken waarbij zijn tattoomachine zit bevestigd aan zijn arm. Volgens de maker van de bionische arm, kunstenaar Jean-Louis Gonzalez, is dit eerste tattooarm ter wereld. JC wordt ook wel de “Terminator Tatoeëerder” genoemd.

JC verloor 22 jaar geleden zijn rechter schrijfarm en tatoeëert sinds die tijd met zijn linkerhand. Ondanks dat het tatoeëren hem goed af ging, vond hij het als rechtshandige toch een handicap. Jean-Louis is kunstenaar en ingenieur en bouwde voor hem een echte prothese met de onderdelen van een naaimachine. De bionische tattooarm ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit een sciencefiction film komt en JC werkt er alleen mee als hij bijvoorbeeld op een beurs staat. Het duurt namelijk erg lang om alle onderdelen uit elkaar te halen om ze te steriliseren, dit is erg belangrijk is bij het tatoeëren.

De tattooarm is volgens JC bijna 100 procent nauwkeurig en hij controleert de arm onder andere via schouderbewegingen. Afgelopen week demonstreerde de “Terminator Tatoeëerder” op de Franse tattooconventie Davezieux voor het eerst hoe hij tattooeert met zijn bionische arm.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like