Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Man bestelt driedubbele cheeseburger en verwijdert alles bij McDonald’s om te zien wat er gebeurt

Man bestelt driedubbele cheeseburger met alles en verwijderd alles weer bij McDonald's om te zien wat er gebeurt
Beeld: YouTube

Kudos voor wetenschappers die baanbrekend onderzoek doen, maar waar blijft de waardering voor deze alledaagse held die cruciale McDonald’s-bestelprocessen test? Moeilijk om een Nobelprijs uit te reiken aan iemand die online simpelweg bekend staat als Greg (@greg16676935420) en vooral memes deelt. Toch zette hij op zondag 19 mei zijn naam stevig op de kaart met een opmerkelijk experiment: een man bestelt een driedubbele cheeseburger met alles en verwijdert alles weer bij McDonald’s om te zien wat er gebeurt.

Driedubbele cheeseburger

De mysterieuze man slaagde er namelijk in om de nieuwsgierigheid van vrijwel elke McDonald’s-klant ooit te bevredigen door uit te zoeken wat er eigenlijk gebeurt als je een hamburger bestelt waarbij werkelijk alles is verwijderd. Hoewel het onderzoek niet noodzakelijkerwijs een revolutionaire uitkomst heeft die de wereld een betere plek maakt, heeft Greg’s toewijding aan de zaak in ieder geval opgehelderd hoe de fastfoodgigant zou kunnen reageren op een bestelling als deze. Hij legde uit dat hij een triple cheeseburger had besteld – die normaal gesproken ketchup, mosterd, augurk, uienblokjes, drie runderlappen, Amerikaanse kaas, zout en een gewoon broodje bevat – met absoluut niets erop. Zelfs geen broodje!

De amateuronderzoeker diende zijn ongebruikelijke bestelling in die in eerste instantie $5,39 bedroeg op de DoorDash app, een online bestelservice voor eten in de VS vergelijkbaar met UberEats. Maar met de servicekosten van $3, 42 cent belasting en een fooi van $11 dollar voor zijn bezorger, schoot de prijs al snel omhoog naar maar liefst $19,81 – wat een lieve duit is als je bedenkt dat hij een hele lading niets op zijn hamburger krijgt. In een thread op X waarin hij mensen aanmoedigde om ’te blijven kijken wat er gebeurt’, grapte Greg dat hij hoopte dat zijn lokale McDonald’s filiaal ‘zijn bestelling niet verprutst’ zoals ze ‘meestal doen’.

Man bestelt driedubbele cheeseburger en verwijdert alles bij McDonald's om te zien wat er gebeurt
Beeld: Pexels/McDonald’s

Bestelling

De DoorDash app informeerde hem dat zijn bestelling was geplaatst en naar het restaurant was gestuurd voor ‘definitieve bevestiging’, dus veel mensen wachtten met ingehouden adem op dit punt omdat ze verwachtten dat de bestelling zou worden geweigerd. Maar ongelooflijk genoeg werd zijn bestelling geaccepteerd en een bezorger genaamd Dan kreeg de opdracht om de bestelling te bezorgen. De koerier was echter duidelijk in de war door de beschrijving van Greg’s driedubbele cheeseburger en nam contact met hem op om er zeker van te zijn dat het klopte. Hij stuurde een bericht naar de social media-gebruiker met de tekst: “Cheeseburger met alles verwijderd, inclusief het broodje en het vlees… dus je krijgt een lege doos. Vind je dat goed?”

Greg antwoordde: “Perfect, dank je,” voordat hij geduldig verder ging met wachten op Dan. Hij deelde een kiekje van zijn McDonald’s bezorgtas en vertelde zijn volgers korte tijd later: “De goederen zijn aangekomen en gelukkig hebben ze het verzegeld zodat Dan mijn maaltijd niet heeft gestolen. Tijd om te smullen.” Nu het moment waar jullie allemaal op hebben gewacht – wat gebeurde er toen hij een lege triple cheeseburger bestelde? Greg legde uit dat hij opgewonden de zak had geopend om wat een McDonald’s hamburger verpakking bleek te zijn naast een McCrispy-doosje te vinden.

Driedubbele cheeseburger
Beeld: YouTube

Bestelling verpest

Hij grapte: “Ik had een driedubbele burger besteld, geen McCrispy. Op de een of andere manier hebben ze het toch voor elkaar gekregen om mijn bestelling te verpesten (niet jouw schuld Dan als je dit leest).” De grappenmaker legde vervolgens uit dat hij ‘hier niet over kon zwijgen’ en gaf McDonald’s een beoordeling van twee sterren terwijl hij op het feedbackformulier toevoegde: “Ik bestelde een driedubbele cheeseburger (met alles verwijderd) en ze stuurden me een McCrispy doos.” Maar maak je geen zorgen als je bang bent dat Dan het in zijn nek krijgt, want Gregg gaf hem de volle vijf sterren – en een update over de hele saga.

Hij stuurde de bezorger een bericht, dat schijnbaar onbeantwoord bleef, met de woorden: “Kun je het geloven Dan, ik bestelde een driedubbele cheeseburger en op de een of andere manier hebben ze het verknald en me een McCrispy doos gestuurd.”Het experiment ging snel viral online en mensen hadden veel te zeggen over het resultaat. Iemand schreef: “Hopelijk smaakte het goed?”. Een ander zei: “Ik heb het verhaal gevolgd en bleef tot het einde geïnvesteerd, Greg.” Een derde voegde eraan toe: “Dit is letterlijk de beste thread op X dit hele jaar.”

Een vierde grapte: “Ik ga niet liegen Greg, dit was waarschijnlijk de beste hamburger die ze nooit hebben gemaakt.” Een vijfde voegde eraan toe: “Indrukwekkend, Dan heeft echt voor je gezorgd. Die fooi heb je zeker verdiend.” Greg onthulde dat hij dit onderzoek al in december 2022 had uitgevoerd, met een McDouble als onderwerp. Het leek er echter op dat de McDonald’s-medewerkers hem die dag geen plezier deden, want ze lieten hem weten dat ze de bestelling via DoorDash zouden annuleren, terwijl ze het een ’tijdverspilling’ noemden.

Check ook:

McDonalds heeft een geheim menu met speciale burgers

You May Also Like