Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Maak kennis met de Dongfeng eπ 007: China’s toekomstige elektrische sensatie

Maak kennis met de Dongfeng eπ 007: China's toekomstige elektrische sensatie
Beeld: YouTube The Auto Observer

Maak je klaar om de Dongfeng eπ 007 te verkennen – een baanbrekende Chinese elektrische sedan die luxe en betaalbaarheid in de EV-wereld opnieuw definieert. Ga met ons mee naar The Auto Observer terwijl we in de details van dit innovatieve voertuig duiken. Van de optionele schaardeuren tot de reeks aandrijflijnen en het geavanceerde interieur: de eπ 007 is een wonder van moderne autotechniek. Ontdek de prestaties, het ontwerp en de technologie.

Maak kennis met de Dongfeng eπ 007

De eπ 007 is een stijlvolle vierdeurs elektrische fastback met een strak en aerodynamisch ontwerp en een lage luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,209 Cd. De voorkant lijkt op die van veel andere Chinese EV’s, met slanke led-dagrijverlichting en lager geplaatste koplampunits. De afwezigheid van een grille wordt gecompenseerd door een hoekige vouw die over de breedte van de auto loopt.

Andere opvallende elementen van het ontwerp zijn onder meer verzonken deurgrepen, slanke LED-achterlichten en een intrekbare spoiler. Chinese klanten hebben zelfs de mogelijkheid om de eπ 007 uit te rusten met schaardeuren geïnspireerd op Lamborghini. Deze schaardeuren zijn verkrijgbaar als onderdeel van een speciaal optioneel pakket met een prijs van 22.000 yuan (US$ 3.100) voor de duurdere 620Pro- en 540 Max-modellen.

De prijs

Dongfeng heeft de orderboeken geopend voor zijn nieuwste elektrische voertuig, de eπ 007, met prijzen vanaf slechts 159.000 yuan (ongeveer $22.400 tegen de huidige wisselkoersen), wat een behoorlijk koopje lijkt voor Chinese kopers. Bovendien ontvangen early bird-kopers een speciale subsidie van 10.000 yuan (€1400), die ze kunnen gebruiken voor kleuren, optionele extra’s, accessoires of pakketten voor hun bestelling.

Check ook: ZO KUN JE TESTEN OF JE AUTO IN DUITSLAND GEBOUWD IS

You May Also Like