Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Loterijwinnaar die $344 miljoen won krijgt minder dan de helft na controversiële beslissing

Beeld: Courtesy of the Iowa Lottery

Lerynne West uit Dexter, Iowa heeft het geluk gehad om een van de twee winnaars te zijn van de indrukwekkende Powerball-prijs van bijna $700 miljoen (£563,2 miljoen). Deze loterijwinst is een levensveranderende gebeurtenis voor haar en haar familie. Echter, ondanks de immense omvang van de prijs, zal Lerynne uiteindelijk slechts $140,6 miljoen (£113,1 miljoen) ontvangen. We dieper in op de controversiële beslissing die heeft geleid tot dit aanzienlijke verschil in de uiteindelijke uitbetaling.

Loterijwinnaar die $344 miljoen won

De 51-jarige vrouw zou de $687,8 miljoen (£553,4 miljoen) prijs delen met de tweede winnaar, maar uiteindelijk kreeg ze minder dan de helft daarvan, aangezien ze twee opties had om het geld te ontvangen. De eerste optie was een annuïteit ter waarde van $343,9 miljoen, die werd uitbetaald in 30 geleidelijke betalingen over een periode van 29 jaar. Echter, op elke betaling zou een federale belasting van 24 procent en een staatsbelasting van 5 procent worden toegepast, waardoor het totale bedrag dat mevrouw West gedurende de jaren zou ontvangen, zou worden verminderd. De tweede mogelijkheid was een eenmalige betaling van $198,1 miljoen (£159,4 miljoen) voor belastingen, wat neerkwam op $140,6 miljoen (£113,1 miljoen) na belastingen.

Loterijwinnaar die $344 miljoen won
Beeld: Instagram/lerrynewest

Een opwindende wending van het lot

Op een enigszins verrassende en opwindende manier ontdekte mevrouw West, haar overwinning. In eerste instantie moest een van haar zussen haar een foto sturen van haar winnende lot, omdat ze het in de truck van haar zus had laten liggen. Verward en denkend dat ze een fout had gemaakt, corrigeerde mevrouw West de ingevoerde datum en probeerde het opnieuw. Deze keer verschenen de nummers in het rood, wat betekende dat ze daadwerkelijk had gewonnen. Ze beschreef het moment als volgt: ‘Het was rood, rood, rood, rood, rood, rood, jackpot, en ik dacht dat ik weer iets verkeerd had gedaan.

Loterijwinnaar die $344 miljoen won
Beeld: Iowa Lottery

Toen mevrouw West, zich realiseerde dat ze een winnaar was, nam ze direct contact op met haar zus en instrueerde haar om het lot uit de truck te halen en naar haar toe te rijden. Vol enthousiasme riep ze uit: “Pak dat lot, stap in je truck en kom nu hierheen. En rij langzaam.”

Check ook:Oekraïense vluchteling wint €500.000 met een kraslot

You May Also Like