Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Zo dirigeer je een irritante linksplakker op subtiele wijze naar rechts

Linkerbaanplakkers, opgelet! Zo wijs je beleefd de weg naar rechts
Beeld: Youtube Telegraaf

Ben je ook zo klaar met automobilisten die onnodig de linkerrijstrook bezetten? Het blijkt een van de grootste ergernissen onder Nederlandse bestuurders. Maar, geen zorgen, er is een beleefde truc om ‘linksplakkers’ subtiel te hinten dat ze niet alleen zijn op de weg. Ontdek hoe je zonder frustraties iemand veilig naar de rechterbaan kunt dirigeren.

Wat zegt de wet?

Zomaar aan de linkerkant rijden is niet alleen irritant, het is ook bij wet gereguleerd. Je kunt maximaal tien seconden aan de linkerkant rijden voordat je riskeert een boete van €270 te krijgen. Veel bestuurders zijn zich echter niet bewust van deze regel, of van het verkeer achter hen. Dit gebrek aan bewustzijn kan leiden tot frustraties en potentieel gevaarlijke situaties op de weg, vooral tijdens drukke verkeersuren. Het is belangrijk dat alle weggebruikers zich bewust zijn van hun omgeving en regelmatig hun spiegels controleren om te zorgen voor een veilige en vlotte doorstroming van het verkeer.

Truc voor linksplakkers 

Mark Maaskant van DriverLinQ stelt een simpele doch effectieve methode voor: beweeg langzaam binnen je eigen rijstrook van rechts naar links. Deze beweging maakt je een opvallender object in de binnenspiegel van de voorligger. Het is cruciaal om dit op een veilige afstand te doen, zodat je actie niet als agressief wordt ervaren.

Linksplakkers, opgelet! Zo wijs je beleefd de weg naar rechts
Beeld: Pexels Alexander

Rechts inhalen is geen optie

Hoewel het verleidelijk kan zijn, blijft rechts inhalen illegaal en gevaarlijk. De boete voor rechts inhalen bedraagt €300. Zijn advies is om geduld te hebben en niet over te gaan tot agressievere methoden zoals met de lichten knipperen, wat de situatie alleen maar kan verslechteren.

Beleefdheid op de snelweg

Onnodig links rijden kan frustrerend zijn, maar er zijn manieren om beleefd je medeweggebruikers te herinneren aan hun rijgedrag. Door subtiele bewegingen en voldoende afstand te bewaren, kun je veilig en respectvol communiceren op de weg. Het is belangrijk om altijd geduldig en alert te blijven, zeker gezien de drukte op de onze snelwegen. Laten we elkaar de ruimte geven, zowel letterlijk als figuurlijk.

Deze ongeduldige BMW-bestuurder ging wel heel ver om een linksplakker voorbij te gaan:

Check ook:

You May Also Like