Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Lidl verkoopt dit jaar een Kroketletter!

lidl kroketletter
Beeld: Lidl

Oké, we hadden het even gemist, maar dat maakt het nieuws niet minder groot: rond Sinterklaas ligt er ieder jaar allerlei Sint-gerelateerd snoepgoed in de winkels. Lidl komt echter met een hartige variant op een oer-Hollandse snack. De supermarkt verkoopt dit jaar namelijk een heuse Kroketletter!

Uit de airfryer of de over

De krokoketletter van Lidl is natuurlijk een variatie op de chocoladeletter en een kroket en een doosje met 3 letter kost 1,9 euro. Lidl schrijft op hun Instagrampagina: “Zie ginds uit de airfryer…of natuurlijk gewoon lekker uit de oven. Onze favoriet: dé kroketletter.🫶🏼🤤 Deze moet je in je diepvries hebben!🤗” De krokoketletter van Lidl is natuurlijk een variatie op de chocoladeletter en een kroket.

Rennen naar de Lidl

De reacties zijn in ieder geval positief. Zo schrijft ene Marlotl: “Ik heb hem geproefd!! Hij is ZO lekker!!!!”, en KittyKoffeman: “Dat wordt rennen naar de Lidl😍 Ene Shanicemacy vraagt zich terecht af: “Maar waarom heet het geen kroketter?”

@sophieousri

de kroketletter

♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) – SUNNY HOOD STUDIO

3 jaar aan gewerkt

Bij Lidl hebben ze er drie jaar aan gewerkt, maar nu is hun kroketletter eindelijk in de winkel verkrijgbaar. Het betreft een variant op de traditionele ‘chocoladeletter’, maar in plaats van chocolade bevat deze lekkernij ragout en een knapperige paneerlaag. Deze vondst, oorspronkelijk uit Utrecht, wordt nu landelijk geïntroduceerd.

Richard Blok, verantwoordelijk voor diepvriessnacks bij de supermarkt, heeft lang aan dit project gewerkt. Het kostte aanzienlijk veel tijd voordat de kroketletter daadwerkelijk in productie kon gaan, voornamelijk vanwege de uitdagingen met de vorm. Blok benaderde diverse leveranciers, maar niemand kon de elegante letters produceren. Hij legt uit: “Werken met halfbevroren ragout maakt het lastig om er een bepaalde vorm aan te geven.”

Check ook:

Bron: Instagram Lidlnederland, AD.nl

You May Also Like