Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Maak deze last-minute champagne-ijsjes voor Koningsdag

champagne

We zijn nog lang niet terug bij normaal, maar ein-de-lijk hebben we een feestje om naar uit te kijken: Koningsdag! Echt feesten zal het niet worden, maar je kan wel de slingers bij je eigen huis ophangen. Dat kun je onder andere doen om heerlijke champagne-ijsjes te maken!

champagne ijsjes

Koning Willem-Alexander mag dit jaar 54 kaarsjes uitblazen en het is de 8e Koningsdag van het land! Het zonnetje zal lekker schijnen morgen, hoewel het natuurlijk nog geen hartje zomer is. Dat mag de pret niet drukken, want een beetje warmte is al goed!
 

Champagne-ijsjes recept

Wil je er thuis toch een beetje een feestje van maken? Overweeg dan eens om champagne-ijsjes te maken. Het recept is eigenlijk heel simpel. Het enige wat je nodig hebt zijn champagneglazen, ijsvormpjes, champagne en een vriezer:
Stap 1: Pak een aantal champagneglazen uit de kast.
Stap 2: Vul de ijsvormpjes met champagne.
Stap 3: Zet de champagneglazen op z’n kop in de ijsvormpjes.
Stap 4: Zet het een aantal uur in de vriezer.
 

Koningsdag

Tadááá: je hebt champagne-ijsjes! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om andere drankjes in de ijsvormpjes te doen. Denk bijvoorbeeld aan Aperol Spritz, dan blijf je lekker binnen het oranjethema. Of als je niet van de alcohol bent: Cola of Fanta will do the job! Je kunt er ook voor kiezen om laagjes te doen. Zorg er dan voor dat je elke laag even laten opvriezen, zodat de laagjes niet gaan mengen. Het is dan ietsjes meer werk. Cheers! 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply