Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

krokodillen bewaken drugsgeld in Amsterdam-Oost

amsterdam_oost_krokodillen

Het zou je maar overkomen: je doet een inval in een drugspand waarbij je honderdduizenden euro’s aan crystal meth aantreft. Wat als vanzelfsprekend al wel een beetje doet denken aan een scene uit de serie Breaking Bad. Maar als er dan ook nog twee levensgrote krokodillen je tegemoet komen die waken over stapels drugsgeld, ga je toch wel even twijfelen of je niet in een slechte droom bent beland. Dit overkwam het arrestatieteam dat afgelopen week een inval deed in Amsterdam-Oost. Toen agenten een kamer binnenstormden stonden ze oog in oog met twee gigantische, hongerige moerasmonsters die een dikke buit bewaakten.

De recherche ontdekte onlangs grootschalige drugstransporten binnen en buiten Nederland en besloten de bende op te rollen. Het AT team deed invallen bij zeven verschillende panden waarvan zes in Amsterdam en één in Almere. Bij de invallen werden negen mannen en twee vrouwen gearresteerd die betrokken zouden zijn bij de drugsbende. De criminelen zouden tussen de 25 en 55 jaar oud zijn en actief zijn geweest in het grootste gedeelte van Nederland. Ook zou de bende transporten hebben verzorgd naar België.

In de panden werden verschillende vuurwapens en tientallen kilo’s aan synthetische drugs aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Degene die het geld moest bergen heeft gelukkig zijn beide handen weten te behouden. De twee krokodillen zullen op plaats van bestemming blijven omdat de eigenaar namelijk een vergunning had om de dieren te houden. Wel zullen de twee waakzame krokodillen de aankomende tijd een ander baasje krijgen die ze te eten geeft, want de huidige eigenaar en de rest van de verdachten stonden afgelopen vrijdag al terecht voor hun daden. Wat het oordeel is geweest is tot zo ver nog niet bekend. De panden zijn van onder tot boven ontruimd en hierbij is in totaal zo’n 300.000 euro aan cash in beslag genomen. Zo loopt het Breaking Bad-achtige spektakel toch nog goed tot zijn einde.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like