Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

What?! In deze Kroatische plaats koop je een huis voor 16 cent!

kroatie

Je hebt het vast weleens voorbij zien komen dat Italië huizen verkoopt voor maar één euro! En dat klinkt voor andere landen goed, want ook Kroatië komt niet met spotgoedkope huizen. Zelfs goedkoper dan die één euro van Italië…

Goedkoop

In dit artikel kon je onlangs al lezen dat de Italiaanse havenstad Taranto, net als veel andere Italiaanse plaatsen, al jarenlang te maken met ontvolking en als gevolg daarvan grote leegstand. Om deze reden heeft de burgemeester besloten het voorbeeld van andere plaatsen te volgen en 1.300 huizen en appartementen te koop te zetten voor voor één euro. Daar doet Kroatië nog een schepje bovenop. Daar kun je al een huis kopen voor 16 eurocent!

16 cent

Het gaat om de stad Legrad, vlakbij de grens met Hongarije. Daar staan een aantal huizen te koop voor 16 cent om dezelfde reden als de Italiaanse Taranto. Er gaan steeds minder mensen in de stad wonen en dat is zonde. Als je het huis voor 16 cent koopt, dan is dat niet het enige: je krijgt zelfs nog 3.300 euro toegeschoven om je huis te verbouwen. Say what?! Dat is wel een ander verhaal dan hier in Nederland waar je met tienduizenden euro’s moet overbieden. 

Kroatië

Dus heb jij de kriebels om naar het buitenland te verhuizen, maar heb je een vrij lege portemonnee? Wie weet woon je binnenkort dan in Legrad. Het enige waar je aan moet voldoen is dat je jonger dan 40 jaar bent, fulltime werkt en niet binnen 15 jaar vertrekt. 

legrad kroatie
legrad kroatie

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like