Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

KNMI geeft weeralarm af voor 4 provincies: ‘Windstoten tot 100 km/u’

weeralarm
Beeld: Youtube Nick Tunder

Het KNMI heeft een code geel weeralarm afgegeven voor Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant vanwege verwachte zware windstoten en regen. In de middag kunnen windstoten in Zeeland en Zuid-Holland snelheden van 80 tot 100 kilometer per uur bereiken, terwijl in Noord-Holland en het westen van Brabant windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur verwacht worden. Al met al nog bepaald het zomerweer waarop we zitten te wachten dus…

Stevige buien en onweer

Daarnaast worden stevige buien en mogelijk onweer voorspeld, met regenval tot 20-30 millimeter op sommige plaatsen. De temperatuur zal rond de 13 graden liggen. Naar verwachting zullen de wind en buien in de loop van de avond afnemen, met name in het westen en noorden van het land. In de avond kan het nog steeds flink doorregenen, vooral in het noordoosten, terwijl elders opklaringen worden verwacht. Gedurende de nacht zal de wind verder afzwakken en er zal een zwakke tot matige westenwind waaien.

KNMI geeft weeralarm af voor 4 provincies: 'Windstoten tot 100 km/u'
Beeld: Pexels Alexandre Bringer

Weeralarm

Het KNMI waarschuwt dat het belangrijk is om rekening te houden met de weersomstandigheden, vooral tijdens het reizen en buitenactiviteiten. Dit weeralarm is bedoeld om de veiligheid van het publiek te waarborgen door hen op de hoogte te stellen van mogelijke gevaarlijke situaties door het weer.

De afgelopen dagen waren er verschillende keren waterhozen te zien voor de Nederlandse kust:

Check ook:

You May Also Like