Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

KLM-piloot legt uit waarom je nooit bang hoeft te zijn voor turbulentie

turbulentie
Beeld: Youtube Smithsonian Channel Aviation Nation

Voor veel mensen is het scenario van op reis gaan te vergelijken met een scene uit een slechte horrorfilm. Al zigzaggend tussen rolkoffers en onvoorspelbare kinderen, worstel je je een weg naar de gate. En net als je denkt dat je alles onder controle hebt, realiseer je je dat je paspoort nog op een bankje ligt – ergens bij station Almere Buiten. Met een bonzend hart bereik je uiteindelijk de douane, waar je haast moet bewijzen dat je de goede intenties hebt, terwijl een groep honden enthousiast aan je bagage snuffelt. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is je vlucht ook nog eens gevuld met turbulentie. Maar daar hoef je volgens deze KLM-piloot dus absoluut niet bang voor te zijn.

Turbulentie

Turbulentie is voor veel mensen een van de voornaamste redenen voor hun viegangst. Je thee besluit een alternatieve vluchtroute te nemen recht in de nek van de persoon voor je, terwijl op de achtergrond een baby het op een krijsen zet. Kortom, de rustige vlucht die je voor ogen had, verandert snel in een stressvolle onderneming. Gelukkig komt KLM met een geruststellende oplossing voor een deel van deze chaos. De luchtvaartmaatschappij heeft namelijk inzichten gedeeld die de angst voor turbulentie aanzienlijk kunnen verminderen. Turbulentie, hoewel oncomfortabel, is een normaal en veelvoorkomend verschijnsel tijdens vluchten. Het is het resultaat van veranderende luchtstromen die het vliegtuig tijdelijk doen schudden.

Luchtstromingen

KLM legt uit dat hun vliegtuigen zijn ontworpen om met deze luchtstromingen om te gaan. De structuur van het vliegtuig is getest op extreme situaties die ver boven de normale operationele activiteiten liggen. Dit betekent dat, ook al voelt het misschien angstaanjagend, turbulentie geen gevaar vormt voor de veiligheid van de vlucht.

Verder heeft KLM trainingen voor hun piloten die hen voorbereiden op het omgaan met turbulentie. Met behulp van geavanceerde technologieën en gedetailleerde weervoorspellingen kunnen piloten vaak turbulente zones identificeren en vermijden. Als turbulentie toch optreedt, weten de piloten precies hoe ze het vliegtuig stabiel en veilig kunnen houden.

De volgende keer dat je in het vliegtuig zit en de gordeltekens oplichten, onthoud dan dat de piloten en de crew voorbereid en goed uitgerust zijn om met de situatie om te gaan. Misschien maakt deze kennis je volgende vlucht een stuk minder stressvol. Dus leun achterover, probeer te ontspannen, en laat KLM de rest regelen.

@klm From us, to you: you don’t have to be scared of turbulence 🫶✈️ #KLM #Royaldutchairlines #turbulence #didyouknow ♬ original sound – KLM Royal Dutch Airlines
turbulentie
Beeld: TikTok
turbulentie
Beeld: TikTok
turbulentie
Beeld: TikTok
turbulentie
Beeld: Tiktok
turbulentie
Beeld: TikTok
turbulentie
Beeld: TikTok
turbulentie
Beeld: TikTok
turbulentie
Beeld: TikTok
turbulentie
Beeld:TikTok
turbulentie
Beeld: TikTok

Check ook:

Dronken passagier die KLM-steward in oor beet hoeft niet de cel in

You May Also Like