Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Jeugdtrauma Karbonkel weer terug op televisie

karbonkel

Waarschijnlijk zat je in groep 3 toen je kennismaakte met Karbonkel; het monster van het programma Ik Mik Loreland. Vele kindjes konden maanden, dan wel jarenlang niet slapen van het monster. En nu is hij heel binnenkort weer op televisie te zien! 


 

Ik Mik Loreland

Ik Mik Loreland was een educatief programma die kinderen leerde lezen en schrijven. Mik is het hoofdpersonage, maar het eenogige monster Karbonkel had een belangrijke bijrol. Hij kon namelijk niet lezen en schrijven, omdat zijn soort dat nou eenmaal niet kon. Karbonkel kon wél toveren en dat was als kind nog enger dan het al was. 

Karbonkel

Een klas vol jankende kinderen en ouders die zich geen raad wisten met getraumatiseerde kinderen, zorgde er al snel voor dat het programma in 2002 weer stopte. Hoe is het nou om het meest gevreesde personage van Nederland te zijn? Daar gaan we achterkomen, want Karbonkel komt aanstaande maandag weer op televisie in een docu!

Docu

Vanwege het 70-jarige bestaan van de televisie wordt Karbonkel dus ondervraagd. Het AD verwoordt het erg mooi: “Hoe was het voor hem om de meest gehate kinderfiguur aller tijden te zijn, en hoe heeft hij zichzelf weer omhooggetrokken uit een donkere, diepe put van ellende, drank en drugs?” Dus lieve kijkbuiskindertjes: maandag 4 oktober om 22:20 uur op NPO 3 moet je voor de tv zitten! 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply