Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Kaas is even verslavend als crack

cheese-tray-1433504_1280

 

Nederland heeft altijd al bekend gestaan als een tolerand land met een open cultuur. Zo is prostitutie de normaalste zaak van de wereld, vind je op iedere hoek wel een coffeeshop en kijken we niet meer op of om van 13-jarige comazuipers. Je zou zeggen dat verslavings gevoeligheid in ons bloed zit en niets in minder waar. Want uit onderzoek ik gebleken dat zelfs ons allerbekendste cultuurproduct ‘Kaas’ verslavend is! 

Volgens Dr. Bernard reageren onze hersenen hetzelfde op kaas als op drugs. Dit komt door de caseïne, een eiwit dat in zuivel zit en in veel grotere aantallen in kaas voorkomt. “Caseïne werkt net als cocaïne, elke keer wanneer je een blokje jong belegen, een puntje brie of wat gorgonzola eet, moet je lichaam deze stof afbreken. Alleen doordat niet alle deeltjes van de caseïne worden afgebroken blijven ze aan de opiaatreceptoren in je hersenen hangen en raak je steeds meer verwikkeld in je zuivelcrack verslaving,” aldus Dr. Barnard.

Dit verklaart dan ook dat we van die dagen hebben dat we ontbijten met een broodje smeerkaas, we ‘s middags een bruine boterham met 40+ eten en dat we ons Kaasrijke penneschotel bourgondisch afsluiten met een plankje Roquefort. De meesten van ons zullen altijd al het idee hebben gehad dat er een luchtje aan deze business zat. Dus voor alle Goudse gebruikers, Vignotte verslaafden en Jisper junkies: als we een eind willen maken aan onze kaasverslaving zullen we moeten beginnen bij onze lokale kaasdealers in de dorpsstraat.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like