Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Jort Kelder: “Arme mensen zouden stemrecht moeten inleveren”

Beeld: Instagram

Jort Kelder staat erom bekend om nog wel eens zijn ongezouten mening te geven, die niet altijd bij iedereen even goed valt. Dit laatste zal ook zeker gelden voor een pittige uitspraak die Jort Kelder onlangs deed tegenover SBS6, waarbij hij aangaf dat arme mensen volgens hem hn stemrecht zouden moeten inleveren.

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat Jort in het middelpunt van de aandacht van de roddelpers staat. In 2022 had hij een conflict met Google omtrent frauduleuze advertenties die zijn beeltenis ongeoorloofd gebruikten, wat hem een verlies van een indrukwekkende €70k opleverde. Hoewel dit voor velen een aanzienlijk bedrag is, beschouwde Jort het als een kleinigheid en merkte nonchalant op dat het voor hem geen groot bedrag was.

Stemrecht inleveren

Daarnaast heeft Jort een uitgesproken mening over het stemrecht. Hij suggereerde dat mensen die niet meer dan 5000 euro aan belasting betalen hun stemrecht zouden moeten inleveren, met als argument dat als iemand financieel niet bijdraagt, ze niet zouden moeten bepalen hoe andermans geld wordt besteed. Deze uitspraak is zeker prikkelend en controversieel. Het is typerend voor zijn karakter. Gezien zijn liefde voor geschiedenis lijkt hij inspiratie te hebben gehaald uit het 19e-eeuwse systeem waar een dergelijke regel gold. Of zijn standpunt breed wordt gedeeld, is een kwestie van persoonlijke mening.

Check ook: LERARES GEARRESTEERD VOOR DRONKENSCHAP OP BASISSCHOOL

Bron: loesoe.nl

Beeld: Instagram

You May Also Like