Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Jongen vist 100.000 euro uit de Donau

500_euro

Stel je voor dat je op je brakke zondagmiddag een frisse neus gaat halen en je ziet tot je grote verbazing een zooitje paarse brieven in het water drijven. Je knippert twee keer met je ogen en vraagt jezelf af: ‘Zie ik hier nou werkelijk een rivier aan eurobiljetten voorbij stromen?’ Het is hartje winter maar je twijfelt geen seconde. Je rukt je kleren van het lijf en springt met zweefduik in de ijskoude stroom aan financiële onafhankelijkheid! Dit overkwam een jongeman uit Wenen die met gevaar voor eigen leven ongeveer een ton aan eurobiljetten uit de Donau viste.

Er werd een melding bij de lokale politie gemaakt over een jongen die zelfmoord wilde plegen door in de Donau te springen. De brandweer werd ingelicht en ze besloten een kijkje te gaan nemen. Toen de blauwe broeders eenmaal aankwamen op de plek des onheils stond daar tot hun verbazing een bibberende jongen met een ton aan briefgeld in zijn handen. De verkleumde bollebof had bijna de gehele som aan geld uit het water gevist en overhandigde deze aan de politiemannen. De rest van het geld werd door de brandweer uit het water gehaald en na het tellen van deze bizarre buit, bleek het om zo’n 110.000 euro te gaan.

Na het drogen van de zompige biljetjes werd er onderzoek gedaan, waarbij tot nu toe nog geen misdaad aan het licht is gekomen waarbij een dergelijke som geld ontvreemd zou zijn. Als blijkt dat er niets met het geld aan de hand zou zijn en niemand de gevonden biljetten komt opeisen, kan deze waaghals zich na een jaar de nieuwe, gelukkige eigenaar van het complete bedrag noemen. Aangezien de jongen aan kan tonen dat hij de eerlijke vinder is mag hij volgens een Oostenrijkse wet 15% aan vindersloon opeisen. Hiermee kan hij gelukkig wel wat Jägerbombs naar binnen schuiven om zichzelf op te warmen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like