Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Huurder prankt zijn huisbaas door het contract te veranderen

signing-contract

Regel nummer één bij het zetten van je handtekening onder een contract is: lees eerst het contract goed door voordat je ondertekend! Want voordat je het weet ben je aan allerlei dingen verbonden die zeker niet in jouw voordeel zijn. Dit besefte een huisbaas ook nadat hij nonchalant de huurovereenkomst ondertekende. Eerder die week stuurde hij een toekomstige huurder het contract als een Word-bestand. De huurder zag zijn kans schoon en besloot een aantal clausules aan te passen om zijn huurbaas te pranken. Het is dan tenslotte ook de droom van iedere huurder om je eigen contract te mogen opstellen.

Zo legt hij in clausule 16 de huisbaas op om de huurders op hun verjaardag te trakteren op een grote taart. Dit betekend dat hij op 7 juni en 17 februari gedwongen een verjaardagstaart moet komen brengen naar de inwonenden. En aangezien een vanilletaart niet bij de huurders in de smaak valt zal hier dan ook geen genoegen mee worden genomen. De huisbaas mag wel blij zijn met hem, want de jongen had ook hele onaangename dingen kunnen neerzetten in het contract. Dan had de huisbaas misschien wel kunnen fluiten naar zijn geld of had hij kosten moeten maken die hij liever in zijn eigen zak had willen houden.

Gelukkig had de jongen geen kwaad in de zin, maar kon hij de kans gewoon niet voorbij laten gaan zonder een grap uit te halen. Nadat de jongen een foto van het contract op Reddit had geplaatst hadden allerlei mensen woordenwisselingen over of clausules aanpassen in een bestaand contract illegaal zou zijn. Of dit nou wel of niet het geval zou zijn doet er niet toe, de verhuurder reageerde hierop met dat hij ieder jaar zijn afspraken na zal komen. Hij zal op de verjaardag van de huurder langs komen met een overheerlijke verjaardagstaart. Hij vertelde: “Ik heb het contract tenslotte zelf ondertekend!” Wel is het voor de beste man misschien een goed idee om de volgende keer een PDF-je te sturen als huurovereenkomst.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like