Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Nieuwe horrorfilm laat mensen letterlijk overgeven in de bioscoop

Nieuwe horrorfilm laat je letterlijk overgeven in de bioscoop
Beeld: YouTube

Sydney Sweeney’s nieuwe horrorfilm Immaculate heeft kijkers letterlijk laten kotsen van angst met de ongelooflijk verwrongen en bloederige beelden. Sommige horrorfanaten geven aan dat het een van de ‘beste’ films is die ze ooit hebben gezien.

Nieuwe horrorfilm

De nieuwe horrorfilm met een religieus thema, die vorige maand in de bioscopen draaide, heeft heel wat opschudding veroorzaakt op sociale media, omdat kijkers zich naar X, voorheen Twitter, haastten om hun afschuw over de gruwelijke film te delen. Sommigen beweerden zelfs dat de scènes zo gruwelijk waren dat ze er buikpijn van kregen. Ik moest letterlijk overgeven in de bioscoop tijdens het kijken naar Immaculate… Die film kijk ik nooit meer”, schreef iemand.

Nieuwe horrorfilm laat mensen letterlijk overgeven in de bioscoop

Tijdens de eindscène van Immaculate weet ik zeker dat een meisje op de voorste rijen van mijn film moest overgeven,’ schreef een andere gebruiker. Een derde zei: ‘Ik zat in de bioscoop naar Immaculate te kijken en het stel voor ons begon over te geven. Ik kijk nu naar Immaculate en ik ben hier niet sterk genoeg voor. Ik ben zo misselijk, dit is te veel voor me,’ las een vierde tweet. ‘Als je ook maar een beetje preuts bent raad ik je deze film absoluut niet aan’.

Kotsen

‘Kijk niet naar Immaculate,’ waarschuwde een ander. Ik heb de film een paar keer moeten verlaten. Van de rozenkrans/nagelscène uit Immaculate moest ik bijna kotsen,’ deelde iemand anders. Een andere kijker zei dat hij ‘klaar was om flauw te vallen en over te geven’ tegen het einde van de film, maar voegde eraan toe: ‘Ik moet hem nog een keer zien. De film volgt ‘een Amerikaanse non’ genaamd Cecilia ‘die aan een nieuwe reis begint wanneer ze zich aansluit bij een afgelegen klooster op het Italiaanse platteland.

Haar warme welkom verandert echter al snel in een levende nachtmerrie wanneer ze ontdekt dat haar nieuwe thuis een sinister geheim en onuitsprekelijke verschrikkingen herbergt,’ zo luidt de synopsis. De dingen worden alleen maar ingewikkelder wanneer Cecilia ontdekt dat ze zwanger is, ondanks dat ze nooit seks heeft gehad. Ze gaat op een wilde reis om te ontdekken hoe ze zwanger is geraakt, wat uiteindelijk eindigt in een bloedbad.

Naast Sydney (26) spelen ook Alvaro Morte, Benedetta Porcaroli, Dora Ramano, Giorgio Colangeli en Simona Tabasco mee. De film heeft al 13 miljoen dollar opgebracht aan de kassa, ondanks gemengde reacties van zowel kijkers als critici. Een recensent op Rotten Tomatoes schreef: ‘Een compleet angstaanjagende en originele horrorfilm met een verbluffend einde, geleid door een wilde en opwindende prestatie van Sydney Sweeney. Hoewel de film niet al te veel nieuwe wegen inslaat in het religieuze horror-subgenre, maken een krachtige prestatie van Sydney Sweeney en een onvergetelijke climax Immaculate je tijd meer dan waard’, aldus een ander.

Check ook: