Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Hoogste nieuwjaarsbrand ter wereld in Dubai

121212

Dubai overtreft al jaren de rest van de wereld als het gaat over de bravoure en pronken met hun rijkdommen. Met hun kolossale, hoogste gebouwen van de wereld doen ze voor niemand onder. Ook tijdens afgelopen jaarwisseling bleven ze niet te bescheiden. Doordat het Address Downtown hotel afgelopen vrijdag in de fik vloog overtroffen ze met ’s werelds hoogste nieuwjaarsbrand, elk ander vreugde vuur. Het gebouw telt zo’n achthonderd hotelkamers en appartementen en is maar liefst zo’n 300 meter hoog. Daar kan ons Vreugdevuurtje uit Scheveningen niet tegen op.

Er ontstond een enorme chaos nadat het hotel ter prooi viel aan de enorme vuurzee. De vlammen klommen omhoog in het gebouw en het regende brandend puin. De brandweer scheerde door de straten van de stad en iedereen was in paniek. De oorzaak van de brand is nog niet achterhaald. Het vuur heeft alleen de buitenkant van het gebouw beschadigd. “De linkerzijde van het hotel is volledig verkoolt. Het gebouw is één van de meest beveiligde gebouwen in Dubai. Toch deden de sprinklers het niet en ging het brand alarm niet af”, verklaarde een hotelbezoeker die de brand ontvluchtte.

Gelukkig vielen er maar relatief weinig slachtoffers. Eén man overleed na een hartaanval en vijftien andere raakten lichtgewond. Niet bepaald een goed begin van het jaar als je bedenkt dat dit allemaal plaats vond rond de enorme vuurwerk aftrap van 2016. Het naastgelegen, tevens hoogste gebouw van de wereld, de Burj Khalifa organiseerde de jaarlijkse, spectaculaire vuurwerkshow die door de brand op ging in rook. Hopelijk zal het hotel uit zijn as herrijzen en een goed 2016 tegemoet komen. Ze zijn het jaar 2016 in ieder geval vlammend begonnen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like