Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Dit is hoe vaak je (eigenlijk) je bed zou moeten verschonen…

Dit is hoe vaak je (eigenlijk) je bed zou moeten verschonen...
Beeld: Pixabay

Iedereen zal het erover eens zijn: niets ligt lekkerder dan een fris, net opgemaakt bedje. Toch is je bed verschonen tegelijkertijd een van de meest vervelende klusjes in het huishouden. Daarom verschilt het ontzettend hoe vaak mensen hun bedlakens verschonen. Hieraan blijkt echter een maximum te zitten, waar je beter niet overheen kunt gaan.

1000 liter zweet

Terwijl je slaapt verlies je namelijk allerlei stoffen, die allemaal in je nestje terecht komen. Denk daarbij aan het sliertje speeksel dat uit je mondhoek druipt, haren, miljoenen bacteriën, oude huidschilfers en zweet, jaarlijks zelfs tot 1000 liter! En dan hebben we het nog niet eens over je nadruppels na een nachtelijk wc-bezoekje. Niet zo gek dat je fris opgemaakte bedje binnen de kortste keren goorder is dan een Dixi-toilet op een festivalterrein. 

Bed verschonen

Om te voorkomen dat je lichaam op deze stofjes reageert en zelf een allergie gaat ontwikkelen, is het aan te raden om één keer per week je lakens te verschonen. Mocht je daar echt niet aan toekomen, is het in ieder geval belangrijk om niet langer dan twee weken in hetzelfde beddengoed te liggen. Bovendien is het hygiënisch om om de zoveel tijd je matras om te draaien, en je dekbed om de paar weken even buiten te laten luchten.

Zo kun je binnen een minuut je bed verschonen:

Check ook:

Bron en beeld: rtlnieuws, Pixabay

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like