Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Economen analyseren: hoe rijk was de ‘Home Alone’-familie echt?

Economen analyseren: hoe rijk was de 'Home Alone'-familie echt?
Beeld: Youtube Rotten Tomatoes Classic Trailers

“Home Alone,” de iconische kerstfilm uit 1990, heeft jarenlang families over de hele wereld geamuseerd. En kerst komt er weer aan dus je zult deze film zeker wel minimaal 1 keer op de buis zien verschijnen! In de film is Kevin McCallister, een jongen van acht jaar oud, per ongeluk alleen thuis gelaten tijdens de kerstvakantie, terwijl zijn familie naar Parijs reist. Kevin moet zijn huis beschermen tegen twee knullige inbrekers terwijl zijn familie wanhopig probeert terug te keren. Maar hoe rijk was de ‘Home Alone’-familie echt?

Hoe rijk was de ‘Home Alone’-familie echt?

Terwijl de film zich afspeelt vol met humor en komische capriolen, is er één vraag die economen en financiële experts niet kunnen loslaten: hoe rijk was de McCallister-familie eigenlijk?

Hoewel “Home Alone” vooral bekend staat om zijn humor en vakantiegeest, heeft het ook een onderliggende vraag over de financiële status van de McCallister-familie. De film toont een enorm huis in een welvarende buurt, vliegtickets voor een reis naar Parijs voor negen personen, en de kosten van een luxe vakantieverblijf. Dit leidt tot de vraag hoe een familie van deze omvang en met deze levensstijl zich zo’n extravagante vakantie kan veroorloven.

Om deze vraag te beantwoorden, hebben economen en financiële experts de film onder de loep genomen en berekeningen gemaakt om de werkelijke financiële status van de McCallister-familie te ontrafelen. In dit artikel zullen we hun bevindingen en analyse bekijken om te bepalen hoe rijk de “Home Alone”-familie echt was.

Economen analyseren: hoe rijk was de 'Home Alone'-familie echt?
Beeld: Youtube Rotten Tomatoes Classic Trailers
Economen analyseren: hoe rijk was de 'Home Alone'-familie echt?
Beeld: Youtube Rotten Tomatoes Classic Trailers

Economen analyseren hoe rijk ze waren

De iconische kerstfilm “Home Alone” heeft generaties lang mensen over de hele wereld vermaakt, maar naast alle grappige capriolen van Kevin McCallister, heeft de film ook enkele vragen opgeroepen over de financiële situatie van zijn familie. Hoe konden ze zich zo’n gigantisch huis in een chique buitenwijk van Chicago veroorloven? Economen van de Federal Reserve Bank van Chicago hebben zich gewaagd aan het ontrafelen van dit financiële mysterie en zijn tot enkele opmerkelijke conclusies gekomen. Volgens hun analyse is het McCallister-huis de belangrijkste aanwijzing dat de familie inderdaad zeer welgesteld was. In 1990, toen de eerste film uitkwam, zou het huis betaalbaar zijn geweest met een inkomen van $305.000 (wat ongeveer overeenkomt met $665.000 in 2022). Een vergelijkbaar huis in die buurt zou tegenwoordig naar schatting zo’n $2,4 miljoen kosten. Dit werpt de vraag op: hoe rijk waren de McCallisters echt? In dit artikel zullen we dieper ingaan op het financiële mysterie van de “Home Alone”-familie en ontdekken hoe zij zich zo’n weelderige levensstijl konden veroorloven.

Economen analyseren: hoe rijk was de 'Home Alone'-familie echt?
Beeld: Youtube Rotten Tomatoes Classic Trailers

Check ook:
DROOMBAAN ALERT: DIT BEDRIJF BETAALT JE OM NAAR KERSTFILMS TE KIJKEN!

You May Also Like