Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Het jongste kind is het allerleukste!

image-1868441_0

Dus jij bent dat de kleine ukkepuk van de familie, de jongste van het gezin? Waarschijnlijk heb je altijd wel mot jouw oudere broers of zussen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat deze veel verantwoordelijker zijn. Maar er is hoop voor de ukkepuk in het gezin!

Als jongste denk je namelijk niet alleen dat jij het grappigste bent, maar je bent het ook daadwerkelijk. Daarnaast voel jij je veel meer geliefd door jouw fantastische ouders. Jij bent veel relaxter en makkelijker met je doen en laten dat die oudere broers en/of zussen. Dit is gebleken uit onderzoek van YouGov.

De onderzoekers verklaren dat het waarschijnlijk komt door de verschuiving van aandacht. Wanneer jij het enige kind bent in het gezin heb je alle aandacht van jouw ouders, echter als er een tweede kind geboren wordt verschuift die aandacht. Gevolg, als oudste word je aan jouw lot overgelaten en mag je het lekker zelf uitzoeken.

Voordeel voor de oudste is dat die zich vele malen verantwoordelijker voelt dan zijn jongere broer of zus. Daarnaast vindt de oudste zich vele malen georganiseerder en tevens succesvoller dan de jongste. Who has the last laugh now?!

Nog wel een dikke vette maar aan dit onderzoek. Het is namelijk afhankelijk van de leeftijd of jij jezelf grappiger of verantwoordelijker voelt. Kortom helemaal zeker zijn we niet!

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like