Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Hebben: LEGO onthult Ford GT met werkende V6-motor

lego ford gt

Alle LEGO- en autoliefhebbers opgelet: LEGO heeft zojuist de nieuwe Ford GT-collectie gelanceerd met een heel vet detail. De V6-motor in het model werkt écht. Je kunt er uiteraard niet meer op de snelweg rijden, want het gaat om een model op schaal (1:12). Dat betekent dat het ook goedkoper is dan een echte Ford GT aanschaffen! Wel zo fijn.

lego ford gt

Ford GT

Eens in de zoveel tijd lanceert LEGO een nieuwe bouwset. Soms zijn die sets gebaseerd op films, zoals Harry Potter, en soms kunnen autoliefhebbers hun hart weer ophalen. In dit geval kunnen we deze laatste categorie blij maken. LEGO heeft namelijk een LEGO-uitvoering van de Ford GT gecreëerd. Een aantal details zijn écht geïnspireerd op de supercar. De V6-motor heeft bewegende zuigers en de wielen zijn met onafhankelijke vering en voorwielbesturing uitgerust.

LEGO

Zoals we al eerder zeiden is de auto op schaal gemaakt. Dat betekent dat de LEGO-auto 9 cm hoog, 39 cm lang en 18 cm breed is. Ook bevat hij 1.466 stukjes, dus dat is makkelijk te doen! Ook valt de prijs nog reuze mee in vergelijking met andere LEGO-sets. Deze Ford GT kost 119 euro op de website van LEGO. Bekijk het model hieronder:

lego ford gt
lego ford gt

Check ook: LEGO brengt Chevrolet Camaro op de markt die als coupé en cabrio te bouwen is (sgxl.nl)

Bron & beeld: LEGO

You May Also Like