Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Guy Ritchie’s epische oorlogsfilm ‘The Covenant’ is momenteel een wereldwijde sensatie!

The Covenant

Guy Ritchie’s nieuwste meesterwerk, “The Covenant”, heeft zijn weg gevonden naar de streamingdienst Amazon Prime Video, en trekt wereldwijd de aandacht als een onbetwiste nummer 1-hit. Zowel critici als het publiek overladen deze indrukwekkende oorlogsfilm met lof en waardering. 

Inhoud

De cinematografische vertelling in “The Covenant” ontvouwt zich te midden van een van de vele betekenisloze oorlogen waarin de Verenigde Staten verwikkeld is geweest. Deze film werpt licht op een aangrijpend verhaal uit de oorlog in Afghanistan, waarin een plaatselijke tolk zijn eigen leven op het spel zet om een gewonde sergeant over uitputtend terrein te dragen. Dit heroïsche gebaar volgt op een hinderlaag waarin hoofdsergeant John Kinley en zijn legergroep van het Amerikaanse leger zijn beland, een hinderlaag gespannen door de Taliban die resulteerde in het tragische verlies van hun vaste tolk.

The Covenant

Cast

In de schijnwerpers van deze intensieve oorlogsfilm vinden we niemand minder dan Jake Gyllenhaal, die met zijn acteertalent de hoofdrol op meesterlijke wijze vertolkt. Hij wordt bijgestaan door een getalenteerde cast, waaronder Dar Salim, bekend van de gelauwerde Deense serie “Borgen”, Jason Wong, wiens acteervaardigheden eerder schitterden in “Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”, en Emily Beecham, die haar stempel heeft gedrukt met haar prestaties in “Daphne”. De briljante regisseur, producent en schrijver achter deze film is niemand minder dan Guy Ritchie zelf.

In de top

“The Covenant” heeft zich wereldwijd reeds een volle week als de meest bekeken film op Amazon Prime Video gevestigd. In Nederland domineert de oorlogsfilm met trots de top van de ranglijsten, zoals onthuld door gegevens van Flixpatrol. De waardering voor “The Covenant” komt eveneens tot uiting in de scores op Rotten Tomatoes, waarbij het een indrukwekkende 82% scoort onder professionele filmcritici en een verbluffende 98% score ontvangt van het publiek. Een van de recensenten omschrijft het treffend als “het perfecte tweepersoonsverhaal”. Voor cinefielen en liefhebbers van indringende verhalen is er goed nieuws, want “The Covenant” is nu beschikbaar om gestreamd te worden via Amazon Prime Video. Grijp de kans om te genieten van dit meeslepende en aangrijpende epos, gecreëerd door de onmiskenbare visie van Guy Ritchie.

Check ook: Nieuwe Netflix-oorlogsfilm roept gelijkenissen op met Tarantino’s Inglorious Bastards

Bron: manners.nl

Beeld: YouTube

You May Also Like