Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Deze gigantische boete kun je krijgen voor het buiten wassen van je auto!

Dit is de gigantische boete die je kunt krijgen voor het buiten wassen van je auto!
Beeld: Youtube Autowereld

In Nederland kun je om de domste dingen een boete krijgen. Ook voor het autowassen op straat. Ja, je leest het goed. Die traditie van zaterdagochtend, waarbij je met een emmer sop en een spons in de hand de strijd aangaat met het vuil op je vierwieler, kan je zomaar een paar honderd euro lichter maken. En waarom? Omdat de straat blijkbaar niet de plek is om je liefde en toewijding aan je voertuig te tonen. 

Gigantische boete voor auto wassen

Op TikTok leer je altijd wel iets nieuws. TikTokgebruiker @ellider_zv is even wat onderzoek gaan doen op Google en is tot de conclusie gekomen dat je tot 440 euro boete kan krijgen als je besluit je auto op straat te wassen. Vierhonderdveertig euro! Dat is waarschijnlijk meer dan wat de meeste mensen aan shampoo en zeep uitgeven in een heel jaar. En laten we eerlijk zijn, als je dat bedrag moet betalen, kun je net zo goed een professionele carwash betalen om je auto het hele jaar door te laten wassen.

boete
Beeld: Pexels Tima Miroshnichenko

Reacties op de onthulling

Maar de reacties op deze onthulling zijn misschien nog wel interessanter dan de boete zelf. “Straks mag je jezelf niet eens meer wassen want tja, shampoo en douchegel zijn reinigingsproducten”, “Straks mag je je ramen van je huis ook niet meer wassen”, “Dadelijk mag je ook geen adem halen – zuurstofbelasting”, “Die boetes slaan nu echt nergens op” en “In de 20 jaar dat ik in deze straat woon, nog nooit handhaving gezien.” Het lijkt erop dat de Nederlandse burgers hun dosis sarcasme wel kennen. 

@ellider_zv Wist jij dit?😂😭 #boa #foryou #boete #440 #explore #foryoupage #funny #netherlands ♬ origineel geluid – ELLider_ZV

Spijker op zijn kop

En laten we eerlijk zijn, deze reacties slaan de spijker op zijn kop. Het is bijna alsof je gestraft wordt voor het proberen te leven. Alsof de boetes niet genoeg waren, moeten we nu ook nog leven in de angst dat elke handeling buiten onze vier muren ons geld kan kosten. Misschien moeten we maar beginnen met het sparen voor de “Ik ademde te hard in het openbaar”-boete. Het zou ons niets verbazen als dat het volgende is.

Denk nog eens na

Dus, voordat je die emmer sop pakt en naar buiten stapt, denk nog eens na. Het kan je duur komen te staan. Misschien is het tijd om die goede oude spons te vervangen door een abonnement bij de lokale carwash. Of, nog beter, laat de natuur haar gang gaan en beschouw elke modderspat als een teken van avontuur. Want laten we wel wezen, avontuur is onbetaalbaar, maar een boete voor het wassen van je auto op straat, dat is gewoon belachelijk.

Check ook: Dit zijn de 5 allerdomste boetes die je in Nederland kunt krijgen

You May Also Like