Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Dit absurde bedrag zingt Marco Schuitmaker in een weekendje bij elkaar

'Dit is het gestoord luxe huis dat Marco Schuitmaker van zijn 'Engelbewaarder'-geld heeft gekocht'
Beeld: Youtube Marco Schuitmaker

In de flitsende wereld van de muziekindustrie wordt het geluid van succes vaak gemeten in applaus en radio-uitzendingen. Maar achter de schermen vertaalt dat succes zich ook in klinkende munt. Neem nu Marco Schuitmaker, de stem achter de hernieuwde hit “Engelbewaarder”. Terwijl de melodie in onze oren weerklinkt, rinkelt er een heel andere melodie voor Marco. Hoeveel kan een artiest eigenlijk verdienen met één weekend zingen? 

“Engelbewaarder”

Laten we direct het meest opvallende onderwerp aansnijden: “Engelbewaarder”. Hoewel dit lied oorspronkelijk in 1970 door Pierre Kartner op de markt werd gebracht, heeft Marco het omgetoverd tot een enorme hit. Precies, dat ene nummer dat constant op de radio draait en waar je echt niet omheen kunt, tenzij je geïsoleerd leeft. Dat is dus de verdienste van dezelfde Marco die, verbazingwekkend genoeg, soms wel veertien concerten in slechts één weekend heeft. Ongelooflijk, toch?

Beeld: YouTube

Verdiensten

En nu het meest prikkelende deel: wat verdient Marco precies tijdens zo’n druk weekend? Voor wie het graag wil weten: een optreden kost maar liefst €3.995 voor slechts dertig minuten zingen. Je leest het goed: dertig minuten! Als je even snel de rekensom maakt (waarbij we voor het gemak enkele bijkomende kosten buiten beschouwing laten), kom je uit op een verbazingwekkende €55.930 in slechts één weekend. Interessant feitje: voor dat bedrag kan je in Marco’s geboortestad Oude Pekela bijna een woning aanschaffen. Stof tot nadenken, toch?

Extra kosten

Of het nu gaat om bedrijfsfeestjes, kermisvieringen of het welbekende Mega Piraten Festijn, Marco is overal te vinden. Maar onthoud goed: elke keer dat hij “Engelbewaarder” ten gehore brengt, rinkelt er een symbolische kassa. Natuurlijk houdt hij niet alles zelf; er zijn kosten zoals boekingskosten, vergoedingen voor het management en uiteraard verdienen de mensen achter de schermen ook hun deel. Toch blijft het een bewonderenswaardig bedrag, vind je niet? Dus de eerstvolgende keer dat je “Engelbewaarder” op de radio hoort, denk dan even aan de fortuinlijke inkomsten van Marco. En wie weet, misschien voel je de drang om die stoffige gitaar van zolder te halen en je eigen muzikale reis te starten. Want wie zegt dat jij niet de volgende grote hit kunt zijn?

Check ook: Docent Nederlands gaat helemaal los in de klas op nummer van rapper Boef

Bron: Manners

Beeld: YouTube

You May Also Like