Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Gestolen bezorgscooter gepakt na achtervolging maar pizza toch afgeleverd!

Gestolen Bezorgscooter Ontsnapt Politie: Pizza Toch Afgeleverd!
Beeld: Instagram Politie Rotterdam Centrum

Het is vaak gezegd: “Het leven imiteert kunst.” Maar wie had ooit gedacht dat een simpele pizza-bezorging het script van een actiefilm zou kunnen volgen? In Rotterdam vond een scenario plaats dat regelrecht uit Hollywood leek te komen: een gestolen bezorgscooter ontsnapt politie.

Routinecontrole

Je bent motoragent in Rotterdam en je ziet een bezorgscooter die nogal roekeloos door het verkeer manoeuvreert. Na enkele flagrante verkeersovertredingen besluit je een routinecontrole uit te voeren. Simpel toch? Wel, de bestuurder had andere plannen.

Gestolen Bezorgscooter Ontsnapt Politie

De bestuurder, vermoedelijk in paniek, besluit de gashendel open te draaien na het zien van het stopteken van onze agent. En dan begint de actie. Een wilde rit door de stad volgt, waarbij de bestuurder van de scooter elke truc in het boek (en enkele nieuwe) gebruikt om aan onze vasthoudende agent te ontkomen. Hij zoeft over fietspaden, scheurt naar beneden via trappen, en in een bijna komische wending, probeert hij zelfs een trap op te rijden. Helaas voor hem, scooters zijn niet gemaakt voor traplopen. Nadat zijn poging faalt, zet hij het op een lopen.

Een verrassende wending

De bestuurder mag dan wel ontsnapt zijn, maar hij liet iets waardevols achter: de scooter. En niet zomaar een scooter, maar eentje met een verse pizza in de koffer! Na een beetje speurwerk bleek de scooter gestolen te zijn van een lokaal restaurant. Maar onze agent, met een hart van goud en een gevoel voor humor, besloot dat de pizza nog steeds zijn bestemming moest bereiken. Ja, je leest het goed. De politie heeft de pizza bezorgd!

Lessen uit een chaotische dag

Wat kunnen we hieruit halen? Ten eerste, als je van plan bent om de wet te overtreden, laat dan niet je lunch achter. En terwijl we vaak de heldhaftigheid en vastberadenheid van onze politiediensten zien, is het ook goed om te weten dat ze een zachte kant hebben, vooral als er pizza in het spel is. De volgende keer dat je een pizza bestelt, denk dan even terug aan dit avontuur. Misschien heeft jouw pizza geen achtervolging op hoge snelheid ervaren

En oh, vergeet niet altijd je scooter op slot te zetten! Veiligheid eerst, pizza tweede

Check ook:

Bron: Instagram Politie Rotterdam Centrum

You May Also Like