Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Genderneutrale Efteling-bezoeker verdrietig: ‘Ik kan niet naar het toilet’

Genderneutrale Efteling bezoeker
Beeld: change.org

De 18-jarige Nijs koestert een diepe liefde voor de Efteling brent het betoverende park dan ook bijna wekelijks een bezoekje. Toch is er één aspect dat een schaduw werpt over zijn ervaringen en die hem diep verdrietig maakt. Binnen de prachtige poorten van dit magische domein, ontbreekt namelijk iets wat voor Nijs en vele anderen van onschatbare waarde zou zijn: genderneutrale toiletten. 

Petitie

In zijn hart is de Efteling een plek waar geluk voor iedereen bereikbaar zou moeten zijn. Over het algemeen is dat ook het geval. Een oase van schoonheid en avontuur, waar hij wekelijks naartoe stroomt. Maar voor mensen die zich identificeren als transgender is er een obstakel van ongekende proporties in dit betoverende rijk: het ontbreken van genderinclusieve sanitaire voorzieningen. Met een oprechte bezorgdheid voor het welzijn van transgender-individuen heeft Nijs het voortouw genomen. Een petitie is zijn krachtige middel om verandering te bewerkstelligen en transgenders weer het gevoel van geluk en verbondenheid te laten ervaren binnen de grenzen van de Efteling. Een petitie die als doel heeft om een aanzienlijk aantal handtekeningen te verzamelen, met het oog op een nobel streven: het verwezenlijken van genderneutrale toiletten in het park. Zo kunnen leden van de transgendergemeenschap hun basisbehoeften vervullen zonder de last van stress en ongemak.

efteling

Nijs’ diepste zorgen

Nijs deelt zijn diepste zorgen, verkregen uit persoonlijke ervaringen. Het is een realiteit dat veel transgender personen zich allesbehalve veilig voelen op de traditionele toiletten. Soms kiezen ze er zelfs voor om de hele dag niets te drinken om de onvermijdelijke reis naar het toilet te vermijden. Dergelijke ontberingen zijn helaas geen onbekend terrein voor Nijs, die zijn eigen share van deze uitdagingen heeft doorstaan. Hij verlangt oprecht dat niemand ooit gedwongen wordt in dergelijke pijnlijke situaties te verkeren.

Efteling voelt met Nijs mee

De Efteling, als instituut dat streeft naar een gevoel van thuis voor iedereen, erkent de kritische aard van deze kwestie. Het park draagt een diepgaand begrip voor de behoeften van de transgendergemeenschap en streeft ernaar om een omgeving te creëren waar iedereen zich welkom voelt. Een woordvoerster van het park benadrukt dit streven en bevestigt dat genderneutrale toiletten zeker binnen de scope van hun aandacht liggen.

Al 500 handtekeningen

Voor Nijs zou zelfs de realisatie van één genderneutraal toilet een enorme overwinning zijn. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een “normaal” toilet en een genderneutraal toilet? Hier komt een verrassing: in essentie zijn ze identiek, met slechts een subtiel onderscheid. Een genderneutraal toilet heeft slechts één toegangsdeur. Binnenin zijn de toiletten netjes gescheiden en zijn de urinoirs afgeschermd om privacy en comfort te waarborgen. Gedreven door zijn passie en vastberadenheid heeft Nijs de krachten gebundeld om een petitie te lanceren. Een streven om 1000 handtekeningen te verzamelen, als een symbolische mijlpaal op weg naar verandering. Op het moment van schrijven heeft hij reeds 772 krachtige steunbetuigingen vergaard, een getuigenis van de diepgaande betrokkenheid van medestanders en een bewijs van de dringende noodzaak om deze kwestie aan te pakken.

Check ook: Nu ook brand tijdens Raveleijn Paardenshow in de Efteling

Bron: trendnieuws.nl

Beeld: change.org & Efteling

You May Also Like