Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Gast krijgt belachelijke afwijzing nadat hij wil solliciteren bij Coolblue

Sollicitant vindt appje van Coolblue allesbehalve cool, zoekt online naar uitleg
Beeld: thebestsocial.media & Pexels Mikhail Nilov

In de bizarre wereld van sollicitatieprocessen, waar een goed geplaatste komma je kan maken of breken, vinden we ons midden in een hilarische saga rond een appje van Coolblue. Stel je voor: je solliciteert enthousiast naar de functie van Bezorger Rijbewijs B in Rotterdam, droomt al van de blauwe busjes en dan, bam! Een appje van Coolblue zet je wereld op zijn kop.

Een appje van Coolblue

“Hi, je bent welkom voor een selectiemoment in Rotterdam. Het kan maximaal 2 uur in beslag nemen. Dit kan op donderdag 3 augustus en dinsdag 8 augustus. Laat het mij graag binnen 24 uur weten welke dag jouw voorkeur heeft, dan stel ik een tijdstip voor. Groetjes, Robin van Coolblue.” Je reageert sneller dan het licht: “Morgen 3 augustus klinkt goed.”

Het onverwachte antwoord

Wat volgt is een antwoord dat niemand zag aankomen: “We’re looking for someone with a strong command of the Dutch language. Based on your message, I’m assuming your level of Dutch unfortunately doesn’t meet this requirement.” Verward en lichtelijk geamuseerd besluit onze held zijn dilemma voor te leggen aan de wijze menigte op Reddit, waar de reacties variëren van empathisch tot ronduit hilarisch.

appje van Coolblue
Beeld: thebestsocial.media

Reacties op het appje van Coolblue

“Een geautomatiseerd bericht, zou ik zeggen. Robin is waarschijnlijk een robot van Bassie & Adriaan,” grapt een gebruiker, verwijzend naar de iconische Nederlandse kindershow. Een ander voegt toe: “Geen punt na je tweede zin. Ontzettend amateuristisch van je, OP. Morgen, 3 augustus, klinkt goed. Komma’s ook nog eens toch?” De taalpuristen hadden duidelijk een veld(dag). 

appje van Coolblue reactie
Beeld: thebestsocial.media
appje van Coolblue reactie1
Beeld: thebestsocial.media
appje van Coolblue reactie2
Beeld: thebestsocial.media
appje van Coolblue reactie3
Beeld: thebestsocial.media
reactie
Beeld: thebestsocial.media
reactie1
Beeld: thebestsocial.media
reactie4
Beeld: thebestsocial.media
reactie6
Beeld: thebestsocial.media

Nog meer behulpzame reacties en suggesties

Maar de reacties stoppen daar niet. Een behulpzame ziel suggereert: “Ewa wat jij bedoelen? Mijn Nederlands hele goed.” Terwijl een ander voorstelt om in volledig archaïsch Nederlands te reageren: “Geachte heer ende ofzijnde mevrouw Robin, Onlangs heb ik het waardoendelijke genoegen mogen meeleven van het ontvangen des uwen spoedige schrijven…”

reactie5
Beeld: thebestsocial.media
reactie3
Beeld: thebestsocial.media
reactie2
Beeld: thebestsocial.media

De kern

De kern van deze saga? Solliciteren in het tijdperk van automatisering en sociale media is een mijnenveld van communicatieblunders, taalverwarringen en onverwachte wendingen. Maar met een goede dosis humor (en Reddit’s ongefilterde wijsheid) kom je er wel. Misschien was het appje van Coolblue allesbehalve cool, maar het zorgde zeker voor een onvergetelijk avontuur in de zoektocht naar uitleg – en misschien, heel misschien, een les in de nuances van de Nederlandse taal.

Check ook:

You May Also Like