Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Frikanpouce is DÉ nieuwe foodtrend!

Frikanpouce is DÉ nieuwe foodtrend!
Beeld: TikTok heisfrietuurke

Een onweerstaanbare nieuwe creatie heeft zijn intrede gedaan in de wereld van snacks en zoetigheden – de frikanpouce! Het is een spannende twist op de vertrouwde tompouce die je zeker niet wilt missen. Deze culinaire innovatie combineert het beste van twee werelden: een knapperige gefrituurde vleesstaaf, rijkelijk gevuld met zijdezachte banketbakkersroom en overgoten met glazuur. Ja, je leest het goed! Het klinkt misschien ongebruikelijk, maar geloof ons, de smaakcombinatie zal je zeker verrassen. Ben je klaar om je smaakpapillen te laten verwennen? Lees verder om alles te ontdekken over de sensationele frikanpouce!

Crompouce, tompouce of tompoes

Een tompouce of tompoes, is een populaire Nederlandse gebakje dat bestaat uit verschillende lagen bladerdeeg, banketbakkersroom en glazuur. De traditionele tompouce heeft meestal een rechthoekige vorm en wordt aan de bovenkant bedekt met een roze glazuur en witte glazuurstrepen. Soms wordt er ook chocolade of een andere kleur glazuur gebruikt voor variatie.

De tompouce is een geliefd gebakje in Nederland en wordt vaak gegeten bij speciale gelegenheden zoals verjaardagen, feestdagen en andere vieringen. De lagen bladerdeeg zorgen voor een knapperige textuur, terwijl de banketbakkersroom een romige en zoete vulling biedt. De combinatie van deze smaken en texturen maakt de tompouce tot een heerlijke traktatie voor liefhebbers van zoetigheid.

Frikanpouce

Deze opvallende zoet-hartige lekkernij vindt zijn oorsprong in het knusse snackbar Heisfrietuurke in Mariaheide. Echter, hoewel het een nieuw culinair hoogstandje is dat voor het eerst in deze lokale snackbar werd gemaakt, rijst de vraag of het net zo’n ongekende hit zal worden als de bekende tompouce. De wereld van snacks en street food staat altijd open voor innovatie en nieuwe smaakcombinaties, maar het succes van een nieuwe lekkernij is nooit gegarandeerd.

Deze zoet-hartige creatie heeft zeker de aandacht getrokken en de nieuwsgierigheid gewekt van fijnproevers en snackliefhebbers. Terwijl velen zich afvragen of het de harten van fijnproevers zal veroveren zoals de crompouce dat deed, blijft het wachten op de eerste indrukken en meningen van degenen die het hebben geprobeerd. Dus ben jij een echte frikandellen of tompoes liefhebber dan moet je dit proberen!

@heisfrietuurke Kom jij hem proberen de frikan-pouce? #frikandel #heisfrietuurke #tompouce #frikanpouce #crompouce ♬ Frikan Del Sol – Terrieke

Bron: skoften
Beeld: TikTok heisfrietuurke

You May Also Like