Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Feministen willen menstruatie-emoji’s…

ongesteld

Er is iets bijzonders aan de hand in dameshygiëneland. Feministen willen graag op een bijzondere manier het taboe rond menstruatie doorbreken. Ze vinden namelijk dat er binnenkort ongesteldheids-emoji’s beschikaar moeten komen. Verschillende maandverbandmerken startten een petitie voor de emoji’s. 

De zogenaamde #femoji’s zouden ervoor moeten zorgen dat vrouwen op een leuke en makkelijk manier over hun menstrutatie kunnen praten. “Op dit moment zijn er over de hele wereld meer dan 300 miljoen vrouwen ongesteld, waarvan de meerderheid een mobiele telefoon bezit. We willen het voor hen gemakkelijker maken om onderling of met vrienden of ouders over hun menstruatie te praten. Hiermee hopen we een bijdrage te leveren aan het doorbreken van het taboe dat er wereldwijd nog steeds op dit onderwerp rust”, aldus Marian Bron, marketing manager bij Libresse.

De zes ontworpen emoji’s passen bij de herkenbare situaties van ongesteldheid, zoals puistjes, stemmingswisselingen, krampjes en een opgeblazen gevoel.. 

We zijn benieuwd: wil jij ook dat er ongesteldheid-emoji’s komen?
Je kunt hier de petitie tekenen. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like