Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Famke Louise heeft geen idee wat ‘praten met consumptie’ betekent: ‘Dat is toch iets kopen?’

Famke Louise heeft geen idee wat 'praten met consumptie' betekent: 'Dat is toch iets kopen?'
Beeld: YouTube Toeters En Bellen Podcast

Als je een bekende Nederlander bent, moet je niet alleen op je woorden letten, maar ook zorgen dat je weet wat die woorden betekenen. Je zou immers maar zo met je mond vol tanden (of, ironisch genoeg, vol eten) kunnen staan tijdens een opname. Neem nu Famke Louise, die onlangs te gast was bij de Toeters En Bellen Podcast. Ze bewees weer eens dat beroemd zijn niet synoniem staat voor alwetend zijn, vooral niet als het gaat om uitdrukkingen zoals ‘praten met consumptie’.

Wat betekent ‘praten met consumptie’?

In deze podcast deelde Vonneke Bonneke haar ergernissen over mensen die letterlijk hun woorden laten druipen van spuug. Dit fenomeen, beter bekend als ‘praten met consumptie’, is voor velen een doorn in het oog, maar voor Famke een compleet raadsel. Toen Vonneke hierover begon, sprong Famke snel in met een reactie die waarschijnlijk bedoeld was om mee te praten over het onderwerp, maar eindigde als een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. “Dat is toch iets kopen?” vroeg ze, waarmee ze blijk gaf van haar onbegrip over de term.

praten met consumptie
Beeld: Instagram Famke Louise

Spreken met een overdaad aan speeksel

Vonneke, nauwelijks in staat haar lach te bedwingen, legde uit dat met ‘praten met consumptie’ niet het doen van boodschappen wordt bedoeld, maar het spreken met een overdaad aan speeksel, wat vaak resulteert in een onvrijwillige douche voor de gesprekspartner. Famke, snel op haar teentjes getrapt, haastte zich om te verklaren dat ze heus niet dom was, maar gewoon minder bekend met sommige specifieke uitdrukkingen. Natuurlijk, Famke, natuurlijk.

Scherpe kennis van de Nederlandse taal is belangrijk

Dus daar heb je het, een simpel misverstand? Of een pijnlijk voorbeeld van hoe de glitter en glamour van bekendheid niet altijd hand in hand gaan met een scherpe kennis van de Nederlandse taal. Het voorval laat ons in elk geval achter met een goede les: voordat je je mond opendoet, zorg ervoor dat je je huiswerk hebt gedaan. Of op zijn minst, probeer niet te praten met te veel ‘consumptie’.

Check ook: Gebruikte string van Famke Louise kopen? Voor dit absurde bedrag kan dat!