Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Experts waarschuwen: ‘Er komt 100% een vloedgolf aan die Europese steden verwoest’

vloedgolf

Het is huilen met de pet op, want tsunami-experts waarschuwen dat er een gigantische vloedgolf aan zit te komen. Deze vloedgolf zou ervoor kunnen zorgen dat heel veel Europese steden verwoest zullen worden, met alle gevolgen van dien.

vloedgolf

Tsunami

Unesco, de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, laat weten dat de gevaren van tsunami’s worden onderschat in kustgebieden waar ze normaal gesproken niet voorkomen, maar dat het risico naar verwachting zal toenemen naarmate de zeespiegel blijft stijgen. Niet zo heel goed nieuws, al helemaal niet voor de kustplaatsen dus.

Toekomst

Het is dus niet meer de vraag of het gebeurt, maar wanneer het gebeurt. Experts denken dat de kans 100% is dat het binnen 30 jaar gaat gebeuren. Steden die dichtbij de Middellandse Zee liggen zullen naar alle waarschijnlijkheid de ergste klappen moeten vangen. Autoriteiten in Istanbul, Marseille, Cannes en Chipiona zijn al begonnen met het maken van evacuatieborden, procedures en plannen om in de toekomst snel in te kunnen grijpen.

Leuk nieuws zo op de dinsdagmiddag, vind je niet?

Niet om je nog verder bang te maken, maar zo groot waren de grootste tsunami’s ooit:

Bron: UNILAD
Beeld: Unsplash

You May Also Like