Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Op deze Europese winterbestemming is het nu nog 25 graden en kost een biertje €2!

Op deze Europese winterbestemming is het nu nog 25 graden en kost een biertje €2!
Beeld: Youtube Love-4-Life Traveling/Pexels Tembela Bohle

We kennen het allemaal wel. Die donkere winteravonden wanneer de klok een uurtje terug gaat en je het gevoel hebt dat je zomer al een eeuwigheid achter je hebt gelaten. Maar wat als ik je vertel dat er een plek is, genaamd Murcia, waar de winterzon altijd straalt? Waar je voor de prijs van een biertje in Amsterdam, er vier in de Winterzon in Murcia kunt krijgen?

Zoek niet verder: Murcia, Spanje

In het zuiden van Spanje ligt een verborgen pareltje: Murcia. Terwijl je in Nederland je winterjas aantrekt, genieten de inwoners van Murcia nog steeds van een zonnige 25 graden. Dat is nog eens wat anders dan de regen en de wind waar wij zo aan gewend zijn!

Europese winterbestemming murcia
Beeld: Wikipedia

Waarom is Murcia zo speciaal?

Nou, allereerst de locatie. Murcia ligt tussen Alicante en Cartagena, wat betekent dat het dichtbij de kust is, maar ook de voordelen heeft van het binnenland. Een korte Google-zoekopdracht zal je vertellen dat het in oktober nog steeds een heerlijke 25 graden is. Zelfs in de diepe winter daalt de temperatuur zelden onder de 15 graden. Maar het is niet alleen de zon die Murcia zo aantrekkelijk maakt. De regio staat bekend als de ‘Tuin van Europa’. Je vindt hier groene velden, valleien en bergen vol met vers fruit en groenten. En dat alles onder die stralende zon.

Wat kun je daar doen?

Murcia is perfect voor zowel de rustzoekers als de avonturiers onder ons. De hoofdstad, ook wel Murcia genoemd (ja, ze waren creatief), is slechts 20 minuten van het vliegveld verwijderd. En als je wat meer avontuur wilt, kun je in de prachtige omgeving wandelen, fietsen, kajakken…, noem maar op. Ben je meer een strandliefhebber? Geen probleem. Het is slechts een kort ritje naar de kust. En het eten? Als je van flamencodansen houdt, zit je hier goed. Oh, en had ik al gezegd dat het bier goedkoop is? Maar naast het bier heeft Murcia ook een rijke culinaire traditie waar je zeker van zult genieten.

Tripje naar Murcia

Kortom, als de winter je nu al te veel wordt, overweeg dan een tripje naar Murcia. Voor de prijs van een vliegticket kun je die winterblues nog even op afstand houden. En maak je geen zorgen, als je terugkomt in Nederland, wachten de koude dagen nog steeds op je. Maar hé, die herinneringen aan Murcia zullen je warm houden!

Check ook:

https://sgxl.nl/meer-bewijs-dat-iets-niet-klopt-met-de-nederlandse-huizenmarkt-spaanse-vakantiehuis-kost-minder-dan/

Bron: Ladbible

You May Also Like