Connect with us

Hi, what are you looking for?

Muziek

‘Europapa’ maakt enorme opmars bij bookmakers: ‘Serieuze kanshebber’

joost klein eurovisie songfestival 2024
Beeld: Youtube

Vorige week werd het nummer ‘Europapa’, waarmee Joost Klein Nederlan zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie songfestival in het Zweedse Malmö, wereldkundig gemaakt. Het nummer is niet wat we van de Nederlandse Songfestivalinzendingen – normaal zijn het meestal ingetogen ballades- gewend zijn, dus waren de reacties ook wisselend. Ook de bookmakers schatten de winkansen Europapa in eerste instantie voorzichtig in, maar inmiddels lijkt Joost Klein Europa steeds meer voor zich te winnen.

Opmerkelijke opmars

Joost Klein, de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival, maakt een opmerkelijke opmars bij de bookmakers. Met zijn nummer “Europapa” staat Joost momenteel op de zesde plek in de lijst van grootste kanshebbers, waar hij voorheen op plek 21 werd ingeschat. Hoewel zijn winkans nog steeds bescheiden is, is deze gestegen van 3 naar 4 procent. Joost’s gedurfde keuze om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival heeft hem niet alleen nationaal, maar ook internationaal onder de aandacht gebracht. Zijn muziek, met een eigenzinnige stijl die bij velen in het begin wennen is, heeft wereldwijd indruk gemaakt.

Europapa joost klein
Beeld: Instagram Joost Klein

Europapa breekt record na record

Inmiddels breekt “Europapa” record na record, met een ongekend aantal van inmiddels 6,5 miljoen views op YouTube en een indrukwekkende tweede plaats in de wereldwijde Top 10 op Spotify. Het nummer blijft in het hoofd van luisteraars hangen en lijkt steeds meer mensen te bekoren, waardoor Joost’s positie bij de bookmakers aanzienlijk is verbeterd. Ondanks de aanvankelijke twijfels lijkt Joost nu serieus mee te dingen naar de overwinning op het Eurovisie Songfestival. Met een groeiende internationale fanbase, belooft Joost’s deelname aan het Eurovisie Songfestival een groot succes te worden.

Check ook:

You May Also Like