Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Eigenwijze fietser vertikt het om opzij te gaan voor tractor

Eigenwijze fietser vertikt het om opzij te gaan voor tractor
Beeld: skoften.net

In de voortdurende verhalenreeks van verkeerssituaties in Nederland, heeft de “eigenwijze fietser” opnieuw een opvallend verhaal toegevoegd aan zijn collectie van eigenzinnige acties. Ditmaal gaat het niet om een onoplettende voetganger of een andere fietser in haast, maar om een grote, opvallende tractor. Inderdaad, een tractor. In een opmerkelijke vertoning van standvastigheid heeft onze figuur besloten dat hij vandaag absoluut niet van plan is zijn pad te veranderen, zelfs niet voor een voertuig van aanzienlijke grootte.

Eigenwijze fietser weigert plaats te maken 

De video onthult een typisch Nederlands tafereel: weelderige groene velden, een smalle landweg, en natuurlijk, een tractor. De rust wordt echter verstoord door de ontmoeting tussen onze hoofdrolspelers. Aan de ene kant hebben we de tractorbestuurder, waarschijnlijk onderweg naar zijn werk, en aan de andere kant de fietser, die vastbesloten op hetzelfde pad blijft. Voor een buitenstaander lijkt de oplossing simpel: maak een beetje ruimte zodat iedereen verder kan. Maar in de wereld van eigenwijze fietsers, die verkeersregels vaak als louter suggesties zien, is elke ontmoeting een moment om hun vastberadenheid te tonen.

Eigenwijze fietser
Beeld: Pexels Jose Ricardo Barraza Morachis

Een vastberaden wil

“Dit is mijn weg, en ik wijk niet,” lijkt de fietser te denken, terwijl hij standvastig doorfietst. De tractor staat indrukwekkend boven hem, een moderne uitdaging van formaat, maar onze fietser toont enkel zijn vastberaden wil. Wat volgt is een indrukwekkende stilstand waarbij enkel het geluid van de tractor de stilte verbreekt. “Leuk dat je erlangs wilt, maar niet vandaag, vriend!” lijkt de fietser te denken, met een mix van uitdaging en humor.

Nieuwe les in verkeersgedrag

Zo zien we maar weer: een nieuwe les in verkeersgedrag. Het is meestal een kwestie van geven en nemen, maar soms, als koppigheid de overhand neemt, blijven beide partijen standvastig. Aan het einde van de dag moet je je afvragen: was het de moeite waard? Voor onze eigenwijze fietser, met zijn reputatie stevig vastgeklonken aan zijn helm, was het antwoord kennelijk een volmondig ja.

Check ook:

Wielrenners veroorzaken een hoop frustratie bij Boer Tom!

You May Also Like