Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Eigenlijk zijn alcohol en social media hetzelfde

schermafbeelding_2015-12-29_om_15

Eigenlijk lijken social media en alcohol best veel op elkaar, zonder dat je het door hebt. Zo is is het voor veel mensen allebei ‘sociale drugs’. Het is verslavend en we voelen sociale druk om het te gebruiken. Anderen zijn er juist volledig tegen en gebruiken het helemaal niet. Maar er zijn nog veel meer manieren waarop social media en alcohol op elkaar lijken. 

1. Iedereen heeft z’n eigen voorkeuren. De een drinkt het liefst een rood wijntje en kijkt de hele dag foto’s op Instagram, terwijl de ander het liefst pure Whiskey drinkt en uren door Facebook scrollt. 

2. Alles is beter met een filter. Of het nou gaat om een badkamerselfie met een filter, of de mannen die veel knapper lijken met een slok alcohol op. 

3. Het maakt het makkelijker om nieuwe mensen te ontmoeten. Eerlijk is eerlijk, vrienden maken met wat alcohol op lijkt ineens een stuk makkelijker, en ook op social media durf je eerder een praatje met iemand te maken. 

4. En niet zomaar vrienden. Zogenaamde BFF’s worden altijd gemaakt op een dronken avond of op Twitter. Ook al zie je die persoon nooit meer. 

5. Niet iedereen kan er even goed mee omgaan. De een verandert in een draak als ie dronken is, de ander is het type dat je liever niet in je Facebook vriendenlijst hebt. 

6. Je wilt bij allebei je tijd niet verspillen aan goedkope troep. Want van goedkope alcohol en slechte content krijg je allebei een kater. 

7. Je kunt beiden beter niet tegelijk doen met autorijden. Behalve een spelfout in je statusupdate kun je jezelf ook flink de nesten in werken. 

8. Het zou beter zijn als het niet het eerste of het laatste is dat je doet op een dag. Tenzij je crush je een vriendschapsverzoek heeft gestuurd of het je verjaardag is.

9. Sommige mensen kunnen geen maat houden. De een is 24/7 aan z’n telefoon gekluisterd en leeft in een virtuele wereld, de ander drinkt iets teveel. Maar ach, we zijn ook maar mensen. 

10. We roepen over allebei dat we er voor altijd mee stoppen. Maar maken die belofte ook nooit waar.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like