Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Duizenden Colombianen gaan uit de kleren voor naaktfoto

naaket

De Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick staat bekend om het fotograferen van grote massa’s naakte mensen. Afgelopen zondag kwamen er meer dan 6.000 mensen samen op het belangrijkste openbare plein in de Colombiaanse stad Bogota om uit de kleren te gaan voor de foto. Nooit eerder had Spencer zo’n grote groep naakte mensen voor zijn camera gehad en dat allemaal in de naam der liefde.

De reden voor deze massale opkomst was vooral omdat het Colombiaanse volk zich bloot wilde geven als symbool voor vrede. Het verscheurde land heeft jarenlang moeten lijden onder de conflicten tussen de overheid en de linkse rebellen van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC). De Colombiaanse mensen wilden met de grote opkomst laten zien dat ze een eenheid zijn en opkomen voor het vredesakkoord tussen beide partijen.

Zo vertelde één van de deelnemers: “Het is een eer om hier te zijn, het leven in Colombia staat op het punt om te veranderen en ik mag daar bij zijn.” Een ander zegt :“We zijn blij, naakt en kalm. Dit is een moment van rust en vrede dat we allemaal mogen delen. Ook is het een moment van eenheid zonder vooroordelen, hopelijk zal het vredesakkoord worden ondertekend.” De fotograaf had nog nooit meegemaakt dat er zoveel mensen tegelijkertijd uit de kleren gingen en vond het een hele eer om dit beeld te mogen vereeuwigen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like