Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Duitse man blaast 5,5 promille

alkoholkontrolle22

Afgelopen woensdag is er in Duitsland een man aangehouden die geen alcohol in zijn bloed had, maar bloed in zijn alcohol. Nadat een aantal mensen hem voorbij hadden zien zwalken door de stad Schwerin, besloten ze de politie te waarschuwen. Toen zij de man aantroffen, zagen ze al snel dat hij aardig van het padje af was, want hij stond namelijk te tollen op zijn benen en sprak met een dubbele tong. Ze lieten de zuiplap een blaastest doen en daar kwam een score uit van 5,5 promille!

De politie agenten treffen wel vaker bezopen mensen aan, maar dat er iemand 5,5 blaast bij een alcoholtest, dat hadden ze nooit eerder meegemaakt. Dit percentage is zo hoog dat de agenten het in eerste instantie niet konden geloven. Ze dachten dat het alcohol detectie apparaat stuk was, maar dit bleek niet het geval te zijn, want het andere apparaat gaf precies dezelfde uitkomst. Het komt bijna nooit voor dat er iemand wordt aangehouden met zo’n hoog percentage aan alcohol in zijn bloed.

Om een beeld te geven: 5,5 promille staat ongeveer gelijk aan zo’n 45 glazen bier in een paar uur tijd. Deze hoeveelheid kan ervoor zorgen dat je in een coma raakt en is levensbedreigend. De Duitse man was dus in levensgevaar en is direct afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij onder bewaking zijn roes uit kon slapen. Of hij zich nog iets heeft herinnerd van zijn avondje stappen is niet bekend. Wel mag hij van geluk spreken dat hij het überhaupt heeft overleeft.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like